Koningsspelen

Koningsspelen 2018 informatie en tips! De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest voor alle kinderen in het basisonderwijs in Nederland en het Caribisch gebied.

In 2013 zijn de Koningsspelen voor het eerst georganiseerd in het kader van de inhuldiging van koning Willem-Alexander. koningsdag-sportdag-koningsspelenMet ruim 1.3 miljoen sportende leerlingen/kinderen waren de allereerste Koningsspelen van 2013 een overweldigend succes. En mede door het succes van de eerste editie werd in overleg met het Koningshuis besloten om ook in 2014 de Koningsspelen weer te organiseren. In 2014 deden er meer dan 1,1 miljoen sportende leerlingen/kinderen mee van 5400 scholen uit 390 gemeenten. In 2015 deden er 1.000.000 basisschoolleerlingen van ruim 5.400 basisscholen.

Ook voor 2018 staan de Koningspelen weer op het programma. Het doel van deze sportieve dag is om kinderen te laten zien hoe belangrijk én leuk het is om te bewegen.  Lees meer over eerdere edities van de Koningsspelen:

Of bekijk / download hier een voorbeeld van een Koningsspelen handboek met heel veel tips voor spelletjes en sportactiviteiten.

Inschrijven
Vanaf  nu januari kunt u uw school inschrijven voor de Koningsspelen 2018 via de website www.koningsspelen.nl. Het is belangrijk dat u zich inschrijft, zodat zij voor u de juiste informatie en materialen kunnen voorzien. Ook als u voorgaande jaren hebt meegedaan is het belangrijk dat u zich toch weer inschrijft. Wij hopen ook dit jaar weer het nodige te kunnen faciliteren met onze partners.

Share

5 gedachten over “Koningsspelen

  1. Beste redactie,

    Inverband met het maken van het rooster voor volgend schooljaar wil ik graag weten wanneer de Koningspelen in 2016 zijn. 22 april of 29 april?
    Vriendelijke groeten, Esmeralda Neven

  2. De meivakantie van onze school is gepland vanaf 25 april 2016. Daardoor kunnen wij niet deelnemen aan Koningsspelendag. Dit betreft meerdere scholen in Zuid (Limburg). Is hier nog iets aan te doen? Onze vakanties zijn al vastgesteld dus wij kunnen er niets mee. Zouden deze scholen de Koningsspelendag kunnen organiseren op vrijdag 22 april?

  3. Graag zou ik horen of de koningsspelen volgend jaar op 22 april of 26 april gehouden worden. Collega die de enquette van dit jaar in moest vullen vertelde dat op de enquette aangegeven werd dat het 22 april 2016 was. Is dat zo, dan graag een up-date op deze site

    1. Zou het gepaster vinden een herdenkingsdag voor de honderden Argentijnse kinderen te houden, wiens ouders zonder proces werden vermoord door medeschuldigen met kostuum en stropdas Carlos Blaquier en boezemvriend J. Zorreguieta (papa Maxima) die beide eregast waren op het huwelijk van Willem-Alexander en Maxima en oude vrienden van HKH Beatrix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *