Kingsday Festival Venlo

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Data - 27/04/2015 - 28/04/2015
18:00 - 01:00

Locatie
Grenswerk

Categorieën


Het Kingsday Festival is een alternatief voor het Queensday Festival dat jarenlang georganiseerd werd door Perron 55. Het nieuwe festival richt zich op gelijksoortige acts.

Poppodium Grenswerk en concertorganisator Nightbirds organiseren op Koningsdag een nieuw festival met gitaarbands in de stad. Er is een dag- en avondprogramma met in totaal dertien bands.

’s Avonds spelen in Grenswerk een paar van onze favoriete bands. Zo zal voor het eerst in hele lange tijd Mozes and the Firstborn weer in Nederland spelen. Na een jaar touren door Amerika en Europa en werken aan een nieuwe plaat (die ergens in 2015 uitkomt) wordt het weer eens tijd om deze fantastische garageband op eigen bodem live aan het werk te zien. Verwacht nieuw werk! Verder komen onze favoriete 70’s rock ’n rollers van Dirty Fences (VS) iedereen wegblazen. Vies vuig en hard. Ook spelen Belgse garagerockers The Scrap Dealers, Nederlandse noisehelden Those Foreign Kids (nieuw album onderweg!) en de onderhand bijna legendarische Canadese powerpoppers van Steve Adamyk Band. Verwacht verder een hoop feest, dj’s en eten.

Overdag vindt het Daybirds-festival plaats in de binnenstad van Venlo, als kleine gratis broertje. Dit dagprogramma is volledig gratis! Op Daybirds zullen de Belgische bands Mountain Bike (onlangs nog op tour met Afterpartees), fuzzrockers Mind Rays, Teen Creeps en The Tubs spelen. Verder spelen de opkomende band uit garagerock hoofdstad Groningen Santa Fé, psych/blues band Mooon (uit Aarle-Rixtel!), hardcore punkers Washed Up Kids (regio Maasbree/Panningen) en freakergarage van Depthclegg Delis. Dit vindt allemaal plaats in Kefee Pollux, Kafee de Splinter en Sounds Venlo.

NIGHTBIRDS:
Mozes and the Firstborn, Dirty Fences (VS), The Scrap Dealers , Steve Adamyk Band (CAN), Those Foreign Kids

Locatie: Poppodium Grenswerk
18:00 – 1:00

DAYBIRDS! GRATIS!
Mountain Bike (B), Mind Rays (B), Teen Creeps (B), Santa Fé, Mooon, The Tubs (B), Washed Up Kids, Depthclegg Delis

Locatie: Kefee Pollux, Kafee de Splinter, Sounds Venlo
13.00 – 18.00


Ticketprijs: € 10,-
Minimale leeftijd:
Website: http://www.grenswerk.nl/agenda/nightbirds-kingsday-festival/
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *