Koningsdag Almere

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Data - 26/04/2016 - 27/04/2016
17:00 - 00:00

Locatie
Almere Centrum

Categorieën


Koningsdag en Koningsnacht Almere 2016
Voor Koningsdag blijf je natuurlijk gewoon in Almere. De festiviteiten beginnen in Almere altijd al de avond ervoor met Koningsnacht…
Op 26 april vanaf 17.00 uur start de Almeerse Koningsnacht met vrijmarkten op de gebruikelijke pleinen in het centrum van Almere. Deze duren tot 17.00 uur de volgende dag.

De derde Koningsdag van Almere wordt weer groots gevierd. Naast de vrijmarkt in alle stadsdelen, een kindermarkt in het Lumièrepark en muziek op het Belfort is er ook live muziek op de Grote Markt, met onder andere een optreden van The Voice-winnares Maan.

Voorafgaand aan Koningsdag is er op Koningsnacht, dinsdag 26 april, van 19.00 tot 24.00 uur het dancespektakel Kings Dance, met onder andere de winnaar van de dj-wedstrijd Baas van het Plein en de dj’s van de Grote Markt.

Op Koningsdag zelf, woensdag 27 april, gaat het muziekprogramma op de Grote Markt van start met de Live-Band Karaoke, waarbij de bezoekers zelf op het podium kunnen staan.  Almeerders kunnen zich hiervoor opgeven via de facebookpagina of de horeca op het plein.  Daarna volgt Sterren On Tour, een meezingprogramma met optredens van onder andere  volkszanger Peter Beense, de Gebroeders Ko en zanger Alex.

Maan
Ook Maan, de winnares van The Voice Of Holland, komt optreden op de Grote Markt. Ruim 4 miljoen mensen zagen haar de laatste editie van de populaire talentenjacht winnen. Mash-Up band Popgunn speelt aansluitend een mix met hits van de jaren ’80 tot vandaag. Het evenement op Koningsdag wordt afgesloten door The Rootsriders, die met hun Tribute 2 Bob Marley concert op deze avond hun 10-jarig bestaan vieren.

De optredens op de Grote Markt zijn gratis toegankelijk en mogelijk door een samenwerking van Horeca Ondernemers Grote Markt, Almere City Marketing, OVSA/Almere Centrum en stichting OCE. Meer informatie over de tijden volgt later via https://www.facebook.com/Koningsdag036. Algemene informatie over alle Koningsdag-evenementen in Almere op: www.vvvalmere.nl/Koningsdag

Koningsnacht
Op 26 april, is er van 19.00 tot 24.00 uur het Kings Dance spektakel op de Grote Markt. Onder andere de winnaar van de dj-wedstrijd, Baas van het Plein, Dj Kai, Plan de Champagne en dj Franky B zullen hun beats ten gehore brengen.

De vrijmarkt start al op zondag om 17.00 uur van het Stationsplein tot en met het Forum. Ook op het Stadhuismarktplein is er markt. Daar zullen commerciële verkopers hun producten verkopen. De vrijmarkten gaan de hele nacht door.

Behalve op de Grote Markt en op de centrale pleinen worden er feestjes gevierd door de hele stad. In Backstage Almere vindt Roekeloos the Kings Night plaats. In de Anno draait DJ Frank B en in Club Cell kun je heupwiegend de nacht in met de Favela editie van Koningsnacht.

Koningsdag
Het dagprogramma op de 27e, van 12.00 tot 19.30 uur, wordt geopend door de Karaoke Live-Band, waarbij de bezoekers zélf op het podium kunnen staan. Daarna zijn er optredens van de bands Re-Play, The Dirty Daddies en Trafassi. De dag wordt ’s avonds dansend afgesloten met Dj Jean, dj Gregor Salto en de dj’s van de Grote Markt Horeca.

De optredens zijn gratis toegankelijk en mogelijk door een samenwerking van Horeca Ondernemers Grote Markt, OVSA/Almere Centrum en de stichting OCE. Ook op het Belfort staat een klein podium waar muziek te horen zal zijn.

De vrijmarkt en de commerciële markt lopen maandag door tot 17.00 uur. Om 8.00 uur begint ook de Kids Vrijmarkt in het Lumièrepark.

Almere Stad
Kom genieten van de muziek op de Grote Markt of het Belfort. Of ga naar de leuke vrijmarkt.

Almere Buiten
In Almere Buiten kun je genieten van de leukste live muziek én kun je de leukste items shoppen tijdens de vrijmarkt.

Almere Poort
Kom gezellig struinen over de vrijmarkt. Of heb je zelf nog iets dat je graag wilt verkopen?

Almere Haven
Heb jij nog spullen om te verkopen aan de grachten van Almere Haven? Of kom je liever een drankje doen in de Havenkom?

Koningsdag- en nacht op Grote Markt op 26 april – 27 april

Tijdens koningsnacht- en dag kun je op de Grote Markt genieten van de beste live muziek! Het muziekprogramma voor koningsnacht begint om 19.00 met DJ Romario V van Anno, DJ Kai en Jay Em van 1e Rang en DJ Theo van Men at Work. Daarnaast draait ook de winnaar van de DJ-contest van ‘Baas van het plein’.

Op Koningsdag is het van 12.00 tot 22.00 uur swingen geblazen op de Grote Markt. Er staan verschillende artiesten klaar om er een geweldige dag van te maken!

Het programma
•12.00 uur: Live-band Karaoke
•14.00 uur: Sterren on Tour met o.a. Peter Beense, Alex, Gebroeders Ko.
•17.45 uur: Maan (winnares The Voice Of Holland)
•18.15 uur: Ruben Thurnim
•19.00 uur: Popgunn
•20.45 uur: Rootsriders Tribute2 Bob Marley


Ticketprijs: € gratis
Minimale leeftijd:
Website: www.koningsdaginalmere.nl
Share

20 gedachten over “Koningsdag Almere

 1. Waarom weer geen aandacht voor pop of jazz…waarom nu niet een jamsessie? Waarom is jazz in Almere weer het ondergeschoven kindje? Is er in Almere echt alleen maar plaats voor Nederlandstalig/smartlappen en dj’s?
  Er is meer dan dat in het muzikale wereldje. Voor de liefhebbers van klassieke muziek is er ook al niks. Jammer jammer jammer!!!!

  1. Nieuw cafe tegenover stadhuis in Almere “cafe op 2” daar is veel jazz te beluisteren. Gisteren geopend. Ziet er heel gezellig uit en op Koningsdag geopend.

 2. Op vrijdagavond 25 april vanaf 17.00 uur start de Almeerse Koningsnacht met vrijmarkten op de gebruikelijke pleinen in de centra van Stad en Buiten. Bij ons is het die vrijdag “24 APRIL”

  1. We hebben nog niet alle beschikbare informatie compleet. We proberen met man en macht de site up to date te krijgen, indien je nieuwe informatie hebt laat dit ons weten. Je kan helpen de site up-to-date te houden 😉

 3. @Jolie zeker nog nooit allebei live gezien.
  KOL is live dramatisch. En voor Almere begrippen is Kennisgenomen super.iig geen waar is dat feestje hier is dat feestje shit

 4. Totaal geen promo te vinden over wat er morgen allemaal te beleven is. Wie treed er op, waar, hoe laat? Kom op PR team!! Zo word almere nooit populair!

 5. Ik neem aan dat Ik de rekening voor nieuwe ramen naar de gemeente toe kan sturen? Volgens mij worden die decibel regels zwaar overtreden. #Kloteominhetcentrumvanalmeretewonen

 6. @raven de datum van de tekst is ook van vorig jaar. Ik ben pas de derde die dit jaar wat schrijft hier. Gezellig weer met mijn meisjes proberen wat centjes te verdienen ondanks de regen. Ze zijn zo enthousiast dat ze niet kunnen slapen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *