Koningsdag Breda

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Data - 27/04/2018
Hele dag

Locatie
Centrum

Categorieën


Koningsnacht Breda 2018
Helden van Oranje 2018 (Koningsnacht)

Koningsdag Breda 2018

Geen groot feest in de Bredase binnenstad dit jaar, maar dat betekent niet dat er niet genoeg andere leuke dingen te doen zijn. Verspreid door de stad vind je namelijk verschillende vrijmarkten, spelletjesmiddagen voor kinderen en feestjes. Wij zetten het voor je op een rijtje.

538 Koningsdag
538Koningsdag keert dit jaar weer terug op het Chasséveld in Breda. Op 27 april barst het oranjefeest los met onder meer Armin van Buuren, Rita Ora en Hardwell. Het feestje duurt van 12:00 tot 22:00 uur en kaartjes kosten 26 euro. Check hier de volledige line-up.

Breepark Kofferbakverkoop
Bij Breepark vind je de 27e van 07.00 uur tot 16.00 uur een heuse kofferbakverkoop. Op het centrale plein kun je oude spullen vanuit je kofferbak kopen of verkopen. Ook is er horeca en entertainment. De toegang is gratis.

Vrijmarkt Belcrum Beach en STEK
Op Belcrum Beach is tijdens Koningsdag de jaarlijkse vrijmarkt te vinden en bij STEK kunnen creatieve ondernemers hun waar aan de man brengen. Beide markten komen halverwege de wandelroute samen. Van 10.00 uur tot 17.00 uur kun je hier terecht.

Kindervrijmarkt Valkenberg
Misschien wel de bekendste activiteit tijdens Koningsdag in Breda: de kindervrijmarkt in het Stadspark Valkenberg. Naast de vrijmarkt zijn er nog genoeg andere leuke dingen te doen. Zo kun je klimmen op een klimwand, een rondje varen met een reddingsboot van de Reddingsbrigade Breda, springen op een springkussen of een rondje in de draaimolen. De kindervrijmarkt begint om 11.00 uur en is om 17.00 uur weer afgelopen.

Kasteelplein
Op het Kasteelplein naast het Valkenberg is de 27e ook genoeg te doen. Zo is daar eveneens van 11.00 uur tot 17.00 uur een hobbymarkt en modelbouw te vinden. Ook zijn er verschillende optredens van onder meer big bands.
Vroege vogels kunnen om 09.00 uur verzamelen bij de parade van het Kasteel van Breda. Daar wordt de Bijzondere Vlaggenparade gehouden door de KMA. De parade is bereikbaar via de loopbrug van het Kasteelplein naar het Kasteel

KoningGinnekendag
In het Ginneken begint het programma ‘s ochtends om 11.45 uur met een fietstocht. In de middag is er vanaf 14.00 uur live muziek en entertainment op de Ginnekenmarkt en kunnen kinderen zich van 13.30 uur tot 16.00 uur vermaken tijdens de spelletjesmiddag op de Ginnekenweg. Inschrijven voor de fietstocht en de spelletjesmiddag kan om 11.00 uur dezelfde dag.

Ulvenhout
Bij de Pekhoeve in Ulvenhout is tijdens Koningsdag genoeg te doen voor jong en oud. Zo is er een optocht met versierde fietsen, kinderspelen, een snuffelmarkt en een jeu de boules toernooi.

Zonnig Koningsdag
In de zomer is het bij Strand Binnen iedere zondag goed toeven, maar het seizoen wordt dit jaar om 14.00 uur op de vrijdag geopend met Koningsdag. Muziek, hapjes en drankjes zijn te vinden op het feestje aan de Tramsingel in Breda. Bij mooi weer is het feestje tot 23.00 uur in de tuin te vinden. Bij slecht weer in de zaal van Strand Binnen.

Vrijmarkt Bavel
In Bavel is van 09.00 uur tot 14.00 uur een vrijmarkt te vinden. Ook hier is om 10.15 uur een tocht met versierde fietsen. Om 13.30 uur beginnen de activiteiten voor de kinderen en vanaf 15.00 uur is er live muziek.

Princenhage
Het oranjefeest begint in Princenhage om 09.30 uur op de Dorpswei met een speciale openingsact. Daarna beginnen zoals ieder jaar de spelletjes voor kinderen. Om 12.30 uur kunnen er poffertjes gegeten worden bij Don Qui-John en om 14.00 begint op de Dorpswei de Koningsbingo. Met een feestelijke borrel en het verloten van de taarten op de Haagsemarkt wordt de dag afgesloten.

 

Bovenstaand lijstje niet compleet? Tip ons!

Koningsdag Breda 2017
Ook dit jaar kleurt Breda oranje op 27 april. Er zijn allerlei leuke activiteiten en feesten in en rondom Breda op Koningsdag. Zo zijn er optredens van bekende en minder bekende artiesten op het Chasséveld.

Chasséveld
Na het succes van vorig jaar wordt ook dit jaar 538 koningsdag  weer in Breda gehouden. Naar het grootste Oranjefeest van Nederland komen onder meer (zie line-up 538Koningsdag). Dit Koningsdagevenement was binnen één uur al uitverkocht. Het 538Koningsdag begint om 12 uur.

Grote Markt
Dj’s op Grote Markt zuid en midden, ook tijdens Koningsnacht. Aan de noordkant staat op Koningsnacht en op Koningsdag zelf een podium waar gezellige Hollandse muziek over dit deel van de markt schalt.

Havermarkt
Dit jaar staan op de Havermarkt een aantal DJ’s lekker te draaien. De aanvang is 18.00 uur.

Valkenberg
Ook dit jaar wordt in het park Valkenberg de traditionele kindervrijmarkt gehouden. Hier verkopen kinderen hun oude spullen. Deze begint om 11 uur.

KMA
Bij de KMA is de ‘Buitengewone Vlaggenparade’ te zien. De parade begin om 9.55 uur. Legitimatie is verplicht.

Strand Binnen
Dit wordt de tweede editie van Club Tropicana koningsdag. Onder meer komen David Ghetto, Flamboyant en Kriss Kross Amsterdam. Je komt alleen binnen met kaartjes en deze zijn nu uitverkocht. Het festival begint om 14.00 uur.

Belcrum Beach
Bij Belcrum Beach wordt dit jaar voor de tweede keer een vrijmarkt gehouden voor volwassenen. Deze vrijmarkt begint om 10.00 uur.

Prinsenbeek
In Prinsenbeek wordt ook een kindervrijmarkt gehouden en er komt een groot scherm in het park waarop je de koning live kunt volgen. De vrijmarkt zit vol en inschrijven kan niet meer. De aanvang is om 11.00 uur.

Ginneken
In Ginneken zijn er activiteiten voor kinderen en de ouders kunnen op het terras toekijken. Het programma begint om 10.30 uur.

Teteringen
Ook in Teteringen kun je met Koningsdag een feestje vieren op het Willem Alexanderplein. Je kan er onder andere jeu de boules spelen, er is een gratis vrijmarkt voor kinderen, DJ’s Michael Crowne en zanger Johnny van Veldhoven gaan muziek maken, er wordt een ballonwedstrijd gehouden en als afsluiter is er een vuurwerkspektakel.

Princenhage
In Princenhage begint Koningsdag om 9.30 uur op de Dorpswei. Mocht er slecht weer zijn, begint het in De Koe. Er is hier veel te zien en te doen voor kinderen. Voor volwassenen is er een optreden van Balletschool Nana Vanderpluijm en rond 11.00 uur geeft Cecilia een concert. Hierna kun je poffertjes eten op de Haagsemarkt en om 14.00 uur is er een Koningsbingo.


Ticketprijs: €
Minimale leeftijd:
Website:
Share

2 gedachten over “Koningsdag Breda

  1. Hallo

    wij wilden weten of wij tijdens de koningsdag een stand kunnen plaatsen in de valkenberg, om informatie te geven over onze stichting, ook willen wij hapjes verkopen. wij zijn een culturele centrum en geven ook huiswerkbegeleiding en activiteiten aan kinderen. zitten we goed hier of moeten we dit via de gemeente doen?

    vriendelijke groeten,

    sociaal culturele centrum stichting prisma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *