Koningsdag Enschede

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Data - 27/04/2018
Hele dag

Locatie
Centrum

Categorieën


Ook in 2018 is het weer feest tijdens het Koningsfestival Enschede. Twee dagen feest, gezelligheid en entertainment, dat wil je niet missen.

Koningsfestival Enschede biedt een gevarieerde muzikale programmering en (kinder)activiteiten.

Het programma begint met Koningsnacht. Er is een muzikaal programma op de Oude Markt, Jacobusplein, Ei van Ko, Walstraat en dit jaar ook in de Hofstraat. Op Koningsdag (27 april) is er de gebruikelijke Kindermatjesmarkt en Oranjemarkt. Daarnaast is er een gevarieerd muzikaal en feestelijk programma in de hele binnenstad en de winkels zijn op donderdag 27 april geopend van 10.00 tot 17.00.

KINDER MATJESMARKT
Datum 27 april , Tijd 08:00 – 17:00
Locatie H.J. van Heekplein 27 april, Prinsessen Party

Traditiegetrouw vindt op 27 april van 8:00-17:00 de Matjesmarkt voor kinderen plaats. Kijk voor meer informatie onder ‘Markten’.

KINGSIZE SESSIONS
Datum 27 april, Tijd 12:00 – 18:00
Locatie Stationsplein, Claus’ Skatehouse

Kingsize Sessions is een evenement georganiseerd door de lokale skateboardvereniging De Fabriek. Een middag vol gezelligheid met wedstrijdjes voor jong en oud, goede muziek en natuurlijk gewoon lekker met elkaar skaten.

AULT
Datum 27 april, Tijd 13:00 – 14:00
Locatie Hofstraat, Bernhard Rocks

Beïnvloed door moderne progressieve rock & classic rock, Vault klinkt als een frisse mengeling van bekende bands uit het genre zoals; Steven Wilson, Opeth, Riverside & Porcupine Tree.

DIGGETH
Datum 27 april, Tijd 14:30 – 16:00
Locatie Hofstraat, Bernhard Rocks

3 mannen afkomstig uit de Achterhoek die rock’n roll, blues, hardrock and heavy metal combineren tot een fijne bak herrie! Beinvloed door bands als Metallica, AC/DC, Johnny Cash, Lynyrd Skyryrd and Down. Of zoals ze het zelf zeggen un mélange explosif de rock, metal et blues!

VOSSENJACHT
Datum 27 april, Tijd 15:00 – 18:00
Locatie Ei van Ko, Bea’s Beats

Scherpschutter Rob de Nice en jachtopziener Rick Rossig zijn er bij op koningsdag: VOSSENJACHT! Bea’s Beats, op het EI van Ko.. met fraaie aankleding en een fikse portie feestelijke interactie voor de sluwe jagers en de foxy prooien.
Zelf zeggen ze er het volgende over: „We draaien vooral 00’s. Maar vooral toch ook wel muziek van nu. En zeker ook van de 90’s en van nog verder terug.” Huh?! Ja inderdaad! „En dan van alles door elkaar, want dat kan die jongen (DJ Rob de Nice, red.) wel. Een muzikale belevenis voor de hele familie, super leuk meezingen en lekker gezellig dansen.”

RUV
Datum 27 april, Tijd 16:30 – 18:00
Locatie Hofstraat, Bernhard Rocks

RUV is een blues rock trio dat zijn inspiraties haalt uit het gitaargeweld van de tweede helft van de vorige eeuw. Met ontblote tanden jaagt RUV een slanke Gary Moore, nuchtere Bonham en frisse Cobain de tijdmachine in naar het heden.

THE ULTIMATE GUNS AND ROSES TRIBUTE
Datum 27 april, Tijd 19:00 – 21:00
Locatie Hofstraat, Bernhard Rocks

Sound and Look-a-like! Geen bandje die de “liedjes” zomaar even speelt… Nee THE REAL DEAL. Wil je Axl dan krijg je Axl! Wil je Slash dan krijg je Slash… Deze tribute is een echte tribute, muzikaal en show. Alle originelen gitaren, versterkers backdrops en kleding.

Koningsdag Enschede 2016
Koningsontbijt
Besloten
De Oranjevereniging geeft om 9.00 uur de aftrap met het Koningsontbijt in de Grote Kerk (voor genodigden), waarna er traditiegetrouw voor de 21e keer wordt gestart met de Twentse Politiekapel op de Oude Markt.

27 april
09:00
Grote Kerk

Oranjemarkt
Al struinend door de straten van de binnenstad vind je op de Oranjemarkt een gevarieerd aanbod van boeken, speelgoed, kunst en snuisterijen.

27 april
09:00
Diverse locaties binnenstad

Kinder matjesmarkt
tot 12 jaar
Wil je een (extra) zakcentje verdienen? Ook dit jaar kun je weer je matje neerleggen om je spulletjes te verkopen.

27 april
09:00
Van Heekplein

Cultureel Oranjeplein
Atak
Het muzikale programma op het podium van het Wilminkplein wordt vanaf 13.30 uur verzorgt door Atak met diverse artiesten van het Twents Singer Songschrijvers Gilde.

27 april
10:00
Willem Wilminkplein

Twentse Politiekapel
27 april
11:00
Oude Markt

De Fabriek
Skateplein
De jongens en meiden van skatevereniging De Fabriek geven spectaculaire demonstraties van hun kunsten.

27 april
12:00
Stationsplein

Kinderactiviteiten
Tijdens koningsdag kunnen de kinderen, springen op een springkussen, draaien in de draaimolen en zich laten schminken.

27 april
12:00
Oude Markt

Broadway
Broadway is een combinatie van ontzettend veel ervaring, heel veel enthousiasme, een hoog muzikaal niveau, een zeer verrassend repertoire wat altijd iedereen zal boeien, 6 zeer sympathieke top musici en een geweldige hardwerkende crew.

27 april
12:00
Oude Markt

DJ Café Friends
27 april
12:00
Oude Markt

Salsa & Lounge

Zuidamerikaanse sferen op Ei van ko
Rico Latino en Bar Entertainment zorgen voor een Zuid-Amerikaans Latinfeest op het Ei van Ko. Verschillende DJ-s draaien opzwepende salsa/latin muziek.

27 april
12:00
Ei van Ko

Rock’n Roll Street
Verschillende rockbandjes spelen op het podium in de Hofstraat.

27 april
13:00
Hofstraat

Rob Rolefes
27 april
14:00
Oude Markt

Maan
winnares Voice of Holland
Maan de Steenwinkel uit Team Borsato is een 18-jarige zangeres uit Bergen. Ze is erg creatief, en naast zang speelt ze ook piano.

27 april
14:45
Oude Markt

Koningsdag
Café Stonewall
De Walstraat wordt door Café Stonewall wederom feestelijk aangekleed en is voor Enschede een bezienswaardigheid. In combinatie met de druk bezochte optredens voor iedereen zeker de moeite waard voor een bezoek!

27 april
15:00
Walstraat

Brant & Eslaub
Brant en Eslaub weten als geen ander hoe ze de Twentse dansvloeren gevuld krijgen. Als organisatoren en DJ’s zijn beide mannen een onmisbaar onderdeel van de scene in Enschede. Ze komen langs om hun selectie van de beste Techno en House te laten horen.

27 april
16:00
Oude Markt

VierBijVier Soundsystem
Collectief uit het oosten van Nederland bestaande uit DJ’s en producers.

27 april
18:00
Oude Markt


Ticketprijs: € gratis
Minimale leeftijd:
Website:
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *