Koningsdag Gouda

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Data - 26/04/2018
Hele dag

Locatie
Gouda Centrum

Categorieën


Koningsdag en nacht Gouda 2018
Het belooft een mooi feestje op de Markt te worden, 26 april 2018. Vorig jaar werd er geen Oranjenacht gehouden, maar nu is het feest terug onder de naam Hart van Oranje. Met een groot podium voor de Waag, kunnen we weer een dansje wagen op het mooiste plein van Nederland. De Markt is gewoon vrij toegankelijk en je kunt op het plein door middel van muntjes een drankje kopen.
Ook het programma is bekend. De avond begint met Cookhouse en Jody Bernal zal de avond eindigen met zijn dj-skills.

Koningsdag 2018 in Gouda: hebben we er al zin in!? Op vrijdag 27 april kleurt Gouda weer oranje en vieren we de verjaardag van koning Willem-Alexander. Wat er allemaal te doen is in ons stadsie op deze feestelijke dag? We hebben een overzicht voor je gemaakt voor alle activiteiten in Gouda op Koningsdag.

Vanaf 08.00 uur staat de Markt weer op zijn kop met verschillende leuke activiteiten. De kinderkermis is de hele dag aanwezig , de kids kunnen zich uitsloven op de klimmuur en ze kunnen een rondje rijden op pony’s. De kans is natuurlijk groot dat je van al die activiteiten honger krijgt, maar ook daar is over na gedacht. Er staan namelijk verschillende foodtrucks met de lekkerste hapjes.

Versier je fiets
08.00 – 10.00 uur: De dag begint met het feestelijk versieren van je fiets of buggy. De leden van de scouting helpen je hierbij. Je kunt zelfs een nieuwe fiets winnen als je meedoet aan de optocht!

Oranje Bootcamp
09.00 – 10.00 uur: Koningsdag kan natuurlijk niet beginnen zonder een fatsoenlijke ochtendgym. Dus gooi je spieren los en doe mee. Jong en oud, iedereen kan mee doen.

Aubade
10.00 uur: De traditionele aubade waarin ze namens de stad Gouda de koning toezingen, wordt ook dit jaar niet overgeslagen. De aubade wordt muzikaal ondersteund door harmonie de Pionier.

Fietsoptocht
10.30 uur: Er wordt een optocht gemaakt door de Goudse binnenstad met de versierde fietsen en de kinderburgemeester kiest de mooiste.

Muziek maak je samen!
10.45 uur: De jonge talenten van Cultuurhuis Garenspinnerij, de Brede School, Stedelijke Harmonie Caecilia en Gouda’s Harmonie De Pionier geven een optreden om deze dag nog feestelijker te maken! Doe je mee?

Hart van Oranje concert
11.00 – 12.00 uur: Stedelijke Harmonie Caecilia en popkoor Out of the Blue verzorgen het traditionele Oranje Concert.

Music & More powered by So What!
12.00 – 18.00 uur: SoWhat! presenteert op de main stage een selectie van beste lokale artiesten met onder andere Pip Alblas.

Bronvermelding: indebuurt Gouda
Voor volledige info kijk hier.

2016
Koningsdag Gouda. De Goudse Oranjenacht niet meer gratis toegankelijk. Wie op Koningsnacht dit muziekfestijn wil meemaken betaalt 12,50 euro entree. Met onder meer Typhoon, Maan en Kenny B. krijgen bezoekers op dinsdagavond 26 april wel waar voor hun geld.

Na 18 succesvolle edities van de Goudse Oranjenacht, die gratis bezocht konden worden, is het volgens organisator Grand Canyon tijd voor verandering.

Typhoon
Het publiek krijgt waar voor de 12,50 entree. Want Grand Canyon heeft de populaire formatie Typhoon weten te strikken. Zij verzorgen waanzinnig goede liveshow​s​ en na Pinkpop, Lowlands en Sziget zijn ze nu te bewonderen in Gouda. Met Maan presenteert de organisatie de winnares van TVOH aan het Goudse publiek. Prachtige zangeres met een warme stem en een duidelijk eigen geluid. Kenny B beleefde afgelopen jaar zijn grote doorbraak met zijn superhit ‘Parijs’. In alle hitlijsten werd de eerste plaats behaald. Sharon Doorson is herkenbaar door de elektronische invloeden in haar muziek, gecombineerd met krachtige en gevoelige R&B vocalen. Afgelopen jaar was zij wekenlang te zien in Expeditie Robinson.

Kaartverkoop
De online kaartverkoop start 1 maart en hiervoor is Ticketmaster de partner. Alle details zijn te vinden op de website van het event www.oranjenacht.nl. De entreeprijs in de voorverkoop bedraagt € 12,50 exclusief reserveringskosten. Snelle beslissers kunnen gebruik maken van de ‘early bird’. De entreeprijs bedraagt dan € 10,- excl. reserveringskosten.Het evenement vindt plaats op dinsdag 26 april en het programma duurt van 19.00 – 01.00 uur.


Ticketprijs: € 12,50
Minimale leeftijd:
Website: http://www.oranjenacht.nl/
Share

2 gedachten over “Koningsdag Gouda

    1. Dat houdt ook in dat de “minder draagkrachtigen” buiten de koningsboot vallen. Erg jammer. Leve het rechtse systeem. Misschien tijd voor verandering?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *