Koningsdag Tilburg

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Data - 26/04/2017 - 27/04/2017
Hele dag

Locatie
Tilburg Centrum

Categorieën


Koningsdag Tilburg. In de binnenstad van de Brabantse stad Tilburg is er weer van alles te doen tijdens Koningsdag 2017. Van vrijmarkten tot optredens tot muziekfeesten: voor ieder wat wils. Gegarandeerd één groot feest!

Hoogtepunten Koningsdag Tilburg 2017 (nog onder voorbehoud)
• Kindermarkt ‘Oranje Franje’ in het Leijpark van 11.30 tot 18.00 uur.
• DJ’s op het Piusplein
• Jong Tilburg Zingt om 12:30 in het Leijpark
• Aankomst oranjerally in het Leijpark
• Hoge Hakkenrace vanaf 10.30 uur op de Korvelseweg

Leijparkfestival
Ook dit jaar weer wordt het Leijpark omgetoverd tot een oranje festival. Naast bands en dj’s, vind je er, speciaal voor de kids, de Oranje Franje Kindermarkt. Daarnaast kunnen ze dammen, schaken, onderwatersporten en zelfs Keltisch dansen. En om het helemaal compleet te maken, scheuren de oldtimers als vanouds het park binnen om 14:00. Het festival begint om 12:00 en eindigt om 18:00 met een ‘wervelende DJ show’.

Op 26 april vieren we natuurlijk ook het Koningsfeest op de Korvelseweg. Dit jaar krijgt de Korvelseweg een internationaal karakter door optredens van artiesten uit diverse landen. Zo is er een Nederlands podium, een Frans kunstplein en is er een optreden van artiesten uit de Balkan en een podium met Spaanse flamengomuziek, zang en dans.

Natuurlijk wordt ook weer om het Korvels skate kampioenschap gestreden in een gigantische halfpipe en tumblen de turnsters van kunst en kracht op hun best. Uiteraard ontbreken ook de ridders van zwaard en volk niet met hun stoere gevechten. Bij de diverse kramen worden zoals elk jaar weer vele koopwaren aangeboden.

Koningsdagfeesten 2017 Tilburg
Tilburg Zingt op de Schouwburgring
Tilburg Zingt keert natuurlijk weer terug op Koningsnacht. Voor het dertiende jaar alweer, kun je naar hartenlust meezingen met de grootste hits uit binnen- en buitenland tijdens ‘het grootste meezingfestival van Nederland’. De playlist is inmiddels bekend. Het is weer een eclectische mix geworden van meezingliedjes. Naast oude hits van Guus Meeuwis en Andre Hazes, kun je ook de longen uit je lijf schreeuwen bij wat recentere nummers. Zoals ‘Parijs’ van Kenny B en ‘Geronimo’ van Sheppard. Vanaf 18:00 kun je inzingen en om 20:00 start het eerste nummer, natuurlijk het Tilburgs Volkslied.

Guily Pleasures op het Piusplein
Het nummer hierboven zou je kunnen omschrijven als ‘fout’. Kwestie van smaak. Het Piusplein schaamt zich echter nergens voor en pakt uit met ‘Guilty Pleasures’. Er komt een buitenpodium en je kunt je eigen foute plaatjes aanvragen. Vanaf 19:00 barst het foute feestje op Koningsnacht los. Na afloop kun je natuurlijk de kroegen induiken; daar gaat het tot in de late uurtjes door.

Op Koningsdag gaat het Piusplein ‘Binnenstebuiten’. Café Slagroom, Café Brandpunt en Café Bolle hebben allen een buitenbar en het podium staat er ook weer. DJ Acceptheo draait de dag aan elkaar. Tijd: 15:00 – 23:00.

De Stadhuisstraat
De Stadhuisstraat zorgt voor de Tilburg Zingt-afterparty. Vanaf 19:30 gaan de dj’s van De Boekanier, Klein Café van Horen Zeggen, Het Stadshuys, Café de Wijn en Café Peanuts al los. Maar ook na Tilburg Zingt kun je langskomen: Koningsnacht in de Stadhuisstraat gaat door tot 04:00. Op Koningsdag gaat ‘het gezelligste straatje van Tilburg’ door met vanaf 14:00 ‘Heel het straatje zingt Hazes’ met volkszangers Reinhart, John de Bever en Tino Martin. Tot 23:00 kun je er genieten van verschillende Hazes-hits.

Coverbandfestival bij Extase 
Ook Extase doet mee met de Koninklijke festiviteiten. Alleen geen Hollandse meezingers hier. Op Koningsnacht staat de coverband The Tuesdays op de planken bij het café. Ze spelen nummers van Arctic Monkeys, Foo Fighters, Wolfmother en Muse. Vanaf 23:00 kun je daar (gratis!) helemaal losgaan. Ook op Koningsdag is Extase in de weer met covers. Ze komen met een coverbandfestival waarin 7 lokale bands hun kunsten komen vertonen. En het is, zo benadrukt de organisatie, volledig live. Om 15:00 trappen The Grinders af en Tomahawk sluit de dag af vanaf 21:00. Entree is gratis.

013 tijdens Koningsnacht in Duitse sferen
Het Tilburgse poppodium 013 mag natuurlijk niet ontbreken. Zij mengen zich ook in de koninklijke festiviteiten. Op Koningsnacht kun je er losgaan op de klanken van de Duitse dj’s Dominik Eulberg & Gabriel Ananda. Deze techno-grootheden staan al jaren aan de top van het genre in Duitsland, maar zijn óók erg bekend in techno-Europa.  De Nederlandse inbreng komt van de Tilburgse dj Budakid. Hij mag de avond aftrappen. Het feest begint om 22:00 en eindigt om 04:00. Kaartjes kosten 15 euro.

Korte Heuvel
De Korte Heuvel verandert weer in een festivalterrein voor Koningsdag- en nacht. Zie het als een alternatief op Tilburg Zingt. Je vindt er vooral DJ’s. Kriss One, Flamboyant en Puinhoop Kollektiv vormen de Line-up op Koningsnacht. Thomas Waterreus, van het Tilburgse duo Boef en de Gelogeerde Aap, is die avond de host en praat de boel aan elkaar.  Ook op Koningsdag kun je op de Korte Heuvel terecht voor een authentieke festivalsfeer. Vanaf 14:00 treedt er een stoet dj’s op bij ‘LanterFantje XXL’. Caspernova, Tommy Santo, Noise Cartel, DJ T-NO en Jixxx & Nigel Sean staan op het podium. Tot 23:00 draaien de dj’s buiten, daarna gaat het feestje door in de kroegen.

Markten en braderieën
De Hasselt
In de Hasselt is er genoeg te doen op Koningsdag. Naast een uitgebreid kinderprogramma, met een kleedjesmarkt en de kidsbattle , keert natuurlijk ook de braderie terug. Voor de 44e (!) keer alweer organiseert Ondernemersvereniging De Hasselt haar braderie met meer dan honderd kramen en verkoopwagens. En: er is een podium met diverse artiesten.

Korvelseweg
Aan markten geen tekort in Tilburg op Koningsdag. Want ook op de Korvelseweg rollen de kleedjes uit op 27 april. Deze jaarmarkt heeft kraampjes, kleedjes, tentjes, tweedehands spullen en óók nog livemuziek. De markt is geopend van 10:00 tot 17:00.


Ticketprijs: €
Minimale leeftijd:
Website: http://www.koningsdagkorvel.nl/

8 gedachten over “Koningsdag Tilburg

  1. Wat blijft Tilburg zwaar achter bij de rest van de grote steden zeg!! Jammer dat er hier geen leuk feest wordt georganiseerd, zoals bijvoorbeeld wordt gedaan in Breda, Eindhoven en Den Bosch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *