Koningsdag Tilburg

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Data - 26/04/2018 - 27/04/2018
Hele dag

Locatie
Tilburg Centrum

Categorieën


Koningsdag Tilburg 2018. In de binnenstad van de Brabantse stad Tilburg is er weer van alles te doen tijdens Koningsdag 2018. Van vrijmarkten tot optredens tot muziekfeesten: voor ieder wat wils. Gegarandeerd één groot feest!

Outdoor evenementen en activiteiten
Koningsdag ontbijt: goede bodem leggen met 500 Tilburgers
Locatie: Piushaven | tijd: 10:00 – 14:00 uur

Leijpark Festival: met de oranje franje kindermarkt, de oranje rally en meer.
Locatie: Leijpark | tijd: 12:00 tot 18:00 uur

Piusplein Kingsday: met o.a. silent disco, cocktailbar en diverse artiesten.
Locatie: Piusplein | tijd: 13:00 tot 01:00 uur

Koningsdag Stadhuisstraat: o.a. met DJ Tjerk en Wesley Klein.
Locatie: Stadhuisstraat | tijd: 13:00 tot 01.00 uur

Koningsmarkt op het Ketelhavenplein: kraampjes, muziek en meer
Locatie: Ketelhavenplein Reeshof | tijd: 11:00 – 17:00 uur

Kindervrijmarkt & Heyhoef Festival
Locatie: Winkelcentrum Heyhoef | tijd: 12:00 – 17:00 uur

Kermis Heyhoef
Locatie: Winkelcentrum Heyhoef | tijd: 13:00 – 24:00 uur

Kingsday Salsaplein: met verschillende workshops, hapjes en artiesten.
Locatie: Olympiaplein | tijd: 16:00 tot 01:00 uur

Kroeg/club evenementen
Koningsdag Club Smederij: met livesets van Sieneaux, Gimbrere, DJ Sueside en meer.
Locatie: Club Smederij | tijd: 14:00 tot 03:00 uur

Korvelse Koningsdag: met een podium, een buitenbar én een BBQ.
Locatie: Berlijn Café | tijd: 12:00 tot 21:00 uur

Dansen in de hemel ”Kings & Queens edition”: deze dag een extra toffe editie.
Locatie: Heavens Kitchen | tijd: 21:30 tot 02:00 uur

Kings of Extase: met o.a. Witness the fall, TITAN en CORNERED.
Locatie: Extase Tilburg | tijd: 19:00 tot 04:00 uur

Kings Circus: lekkere hapjes, verse cocktails én de leukste hits.
Locatie: De Lollipop | tijd: 15:00 tot 04:00 uur

Kweektuin x Hauz of Wax: een avond met de beste vinyl sounds door Hauz of Wax.
Locatie: BANK15 | tijd: 18:00 tot 01:00 uur

90’s NOW: een dubbeldikke hitshow uit de jaren ’90.
Locatie: PKHS | tijd: 21:00 tot 02:00 uur

Hoogtepunten Koningsdag Tilburg 2017
• Leijpark Festival van 11.00 tot 18.00 uur.
• DJ’s op het Piusplein
• Jong Tilburg Zingt om 12:30 in het Leijpark
• Aankomst oranjerally in het Leijpark
• Hoge Hakkenrace vanaf 10.30 uur op de Korvelseweg

Festival Spooranje:
Spoorzone heeft laten weten een vijfdaags festival rondom Koningsdag te organiseren.
De verjaardag van de koning slechts één dag vieren vinden de ondernemers in de Spoorzone wat kort. Daarom organiseren ze rondom Koningsdag een vijfdaags festival dat gratis te bezoeken is. De naam: Festival Spooranje.

Het festival is een initiatief van Theater de Boemel, RAW en Club Smederij. Van woensdag 26 april t/m zondag 30 april programmeren ze een gevarieerd programma in de Spoorzone. Het programma vindt plaats in de binnentuin tussen Theater de Boemel, Club Smederij en RAW. Ze gaan er natuurlijk vanuit dat het prachtig weer wordt. Is dit niet het geval dan wordt een deel van de activiteiten naar binnen verplaatst.

Koningsnacht en Koningsdag in de Spoorzone
Op Koningsdag kun je genieten van een concert van Frederique Spigt in Theater de Boemel. Het optreden begint om 20:30 uur.

Zoals bekend komt de koninklijke familie op Koningsdag aan op centraal station. Hierna bezoekt hij meerdere locaties in de Spoorzone. Na het bezoek wordt er een tuinfeest georganiseerd in de binnentuin. Dit feest gaat vanaf 14:00 uur van start.

Spooranje drie dagen langer door
In de Spoorzone verlengen ze Koningsdag met drie dagen. Op vrijdag 28 april kun je van 19:00 – 01:00 uur genieten van de beste top-50 covers. Een dag later, op zaterdag 29 april, staat Kleurrijk Tilburg van 15:00 – 01:00 uur op het programma. Tijdens Kleurrijk Tilburg kun je voornamelijk genieten van popmuziek en gaan de pannen volgens de organisatie van het dak. Festival Spooranje wordt op zondag 30 april afgesloten met Tuin of the Proms. Van 13:00 – 18:00 uur kun je genieten van live-muziek.

 

Leijparkfestival
Donderdag 27 april is het Leijpark decor voor het grootste gratis familiefestival tijdens Koningsdag 2017 in Tilburg. Tussen 11:00 en 18:00 uur is er weer van alles te beleven voor jong en oud. Een bonte mix van muziek, dans, kindermarkt en demonstraties van uiteenlopende verenigingen bieden volop vertier voor het hele gezin. Uiteraard is de tv-uitzending van het bezoek van de koninklijke familie aan Tilburg live in het park te volgen op een groot scherm!

Kinderen kunnen naar hartenlust spelen op de springkussens en de klim- en klauterhelling. Luuks Poppentheater, de clown en schminkhoek zijn aanwezig. Je kunt diverse sporten uitproberen of bij de verenigingen meer informatie krijgen hierover. Zo kun je dit jaar: dammen, schaken, onderwatersport, American football, hondensport, fietsen, hiphop, breakdance en diverse vechtsporten bewonderen.

Maar liefst 5 bands en enkele DJ’s verzorgen de muziek op 3 podia. Het Kioskpodium is voor Dixielandorkest Musicdream en No Bra’ss. Op de trailerpodia spelen afwisselend That’s Live en De Bijtels. Een muzikaal programma met uiteenlopende muziekstijlen van dixieland tot covers en van blaasmuziek tot bekende meezingers.

Rode, of liever oranje, draad door het park is het bont gekleurde lint van kramen die een kleurrijk decor vormen als Oranje Franje Kindermarkt. De Scouting is ook dit jaar weer te vinden in het park evenals de oldtimers.
Omstreeks 14:00 uur rijden tientallen oldtimers het park binnen als afsluiting van de 20e Oranjerally. U kunt de uiteenlopende modellen bewonderen langs het hoofdpad van het Leijpark.

Natuurlijk speelt de organisatie in op de behoefte aan de nodige versnaperingen in de vorm van uiteenlopende catering en barretjes in het park. Parkeren is mogelijk in de nabije omgeving van het park.

Koningsdagfeesten 2017 Tilburg
Tilburg Zingt op de Schouwburgring
Tilburg Zingt keert natuurlijk weer terug op Koningsnacht. Voor het dertiende jaar alweer, kun je naar hartenlust meezingen met de grootste hits uit binnen- en buitenland tijdens ‘het grootste meezingfestival van Nederland’. De playlist is inmiddels bekend. Het is weer een eclectische mix geworden van meezingliedjes. Naast oude hits van Guus Meeuwis en Andre Hazes, kun je ook de longen uit je lijf schreeuwen bij wat recentere nummers. Zoals ‘Parijs’ van Kenny B en ‘Geronimo’ van Sheppard. Vanaf 18:00 kun je inzingen en om 20:00 start het eerste nummer, natuurlijk het Tilburgs Volkslied.

Guily Pleasures op het Piusplein
Het nummer hierboven zou je kunnen omschrijven als ‘fout’. Kwestie van smaak. Het Piusplein schaamt zich echter nergens voor en pakt uit met ‘Guilty Pleasures’. Er komt een buitenpodium en je kunt je eigen foute plaatjes aanvragen. Vanaf 19:00 barst het foute feestje op Koningsnacht los. Na afloop kun je natuurlijk de kroegen induiken; daar gaat het tot in de late uurtjes door.

Op Koningsdag gaat het Piusplein ‘Binnenstebuiten’. Café Slagroom, Café Brandpunt en Café Bolle hebben allen een buitenbar en het podium staat er ook weer. DJ Acceptheo draait de dag aan elkaar. Tijd: 15:00 – 23:00.

De Stadhuisstraat
De Stadhuisstraat zorgt voor de Tilburg Zingt-afterparty. Vanaf 19:30 gaan de dj’s van De Boekanier, Klein Café van Horen Zeggen, Het Stadshuys, Café de Wijn en Café Peanuts al los. Maar ook na Tilburg Zingt kun je langskomen: Koningsnacht in de Stadhuisstraat gaat door tot 04:00. Op Koningsdag gaat ‘het gezelligste straatje van Tilburg’ door met vanaf 14:00 ‘Heel het straatje zingt Hazes’ met volkszangers Reinhart, John de Bever en Tino Martin. Tot 23:00 kun je er genieten van verschillende Hazes-hits.

Coverbandfestival bij Extase 
Ook Extase doet mee met de Koninklijke festiviteiten. Alleen geen Hollandse meezingers hier. Op Koningsnacht staat de coverband The Tuesdays op de planken bij het café. Ze spelen nummers van Arctic Monkeys, Foo Fighters, Wolfmother en Muse. Vanaf 23:00 kun je daar (gratis!) helemaal losgaan. Ook op Koningsdag is Extase in de weer met covers. Ze komen met een coverbandfestival waarin 7 lokale bands hun kunsten komen vertonen. En het is, zo benadrukt de organisatie, volledig live. Om 15:00 trappen The Grinders af en Tomahawk sluit de dag af vanaf 21:00. Entree is gratis.

013 tijdens Koningsnacht in Duitse sferen
Het Tilburgse poppodium 013 mag natuurlijk niet ontbreken. Zij mengen zich ook in de koninklijke festiviteiten. Op Koningsnacht kun je er losgaan op de klanken van de Duitse dj’s Dominik Eulberg & Gabriel Ananda. Deze techno-grootheden staan al jaren aan de top van het genre in Duitsland, maar zijn óók erg bekend in techno-Europa.  De Nederlandse inbreng komt van de Tilburgse dj Budakid. Hij mag de avond aftrappen. Het feest begint om 22:00 en eindigt om 04:00. Kaartjes kosten 15 euro.

Korte Heuvel
De Korte Heuvel verandert weer in een festivalterrein voor Koningsdag- en nacht. Zie het als een alternatief op Tilburg Zingt. Je vindt er vooral DJ’s. Kriss One, Flamboyant en Puinhoop Kollektiv vormen de Line-up op Koningsnacht. Thomas Waterreus, van het Tilburgse duo Boef en de Gelogeerde Aap, is die avond de host en praat de boel aan elkaar.  Ook op Koningsdag kun je op de Korte Heuvel terecht voor een authentieke festivalsfeer. Vanaf 14:00 treedt er een stoet dj’s op bij ‘LanterFantje XXL’. Caspernova, Tommy Santo, Noise Cartel, DJ T-NO en Jixxx & Nigel Sean staan op het podium. Tot 23:00 draaien de dj’s buiten, daarna gaat het feestje door in de kroegen.

Markten en braderieën
De Hasselt
In de Hasselt is er genoeg te doen op Koningsdag. Naast een uitgebreid kinderprogramma, met een kleedjesmarkt en de kidsbattle , keert natuurlijk ook de braderie terug. Voor de 44e (!) keer alweer organiseert Ondernemersvereniging De Hasselt haar braderie met meer dan honderd kramen en verkoopwagens. En: er is een podium met diverse artiesten.

Korvelseweg
Aan markten geen tekort in Tilburg op Koningsdag. Want ook op de Korvelseweg rollen de kleedjes uit op 27 april. Deze jaarmarkt heeft kraampjes, kleedjes, tentjes, tweedehands spullen en óók nog livemuziek. De markt is geopend van 10:00 tot 17:00.


Ticketprijs: €
Minimale leeftijd:
Website: http://www.koningsdagkorvel.nl/
Share

8 gedachten over “Koningsdag Tilburg

  1. Wat blijft Tilburg zwaar achter bij de rest van de grote steden zeg!! Jammer dat er hier geen leuk feest wordt georganiseerd, zoals bijvoorbeeld wordt gedaan in Breda, Eindhoven en Den Bosch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *