Koningsnacht en Koningsdag Arnhem 2018

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Data - 26/04/2018 - 27/04/2018
00:00

Locatie
Lauwerspark

Categorieën


Koningsdag en Koningsnacht Arnhem 2018

Koningsdag in Arnhem is voor de hele familie, voor jong en oud, een geweldige happening. In Sonsbeek Park, in de wijken en in de Stadhuishal is van alles te beleven. De Koningsmarkt vindt voor de eerste keer plaats op de Zijpendaalseweg, als je er vroeg bij bent kun je er de leukste koopjes op de kop tikken bij de vele kramen. Om 13:00 uur zal burgemeester Marcouch de actieve Oranje King tot leven wekken bij het beeld van de Lazy King in Park Sonsbeek.

Sonsbeek Park: Koningspark, Voor de hele familie, tussen 13:00 en 16:00 uur. Gratis.
Sonsbeek Park is vrijdag 27 april in ‘koninklijke’ sferen.
‘Doe mee!’ Kom klimmen en klauteren, roetsjen en glijden. Werk je in het zweet bij de bootcamp of verstop je in de kruipsluipaanhanger. Laat je mooi schminken als een prachtige prins of prinses. De koets met paarden galoppeert door het park, wil je ook een ritje maken? Lakeien en koninginnen verwelkomen je statig, terwijl je naar leuke optredens kunt kijken en mee kunt doen aan workshops met onder andere de Pietjes, de Zingende Zeemeerminnen, de feetjes van Starz en nog veel meer!

Om 13:00 uur komt de actieve Oranje King tot leven met hulp van de burgemeester en heel veel trommelende kinderen onder begeleiding van Pepercussie. Kom ook meehelpen! Bij het beeld van de Lazy King onderaan de Stadsvilla.
Het programma in Sonsbeek Park is te vinden tussen de Molenplaats en Grand Café aan de Beek en bij de Stadsvilla en de Palatijn.

Koningsmarkt, voor het eerst op de Zypendaalseweg, Van 8:00 tot 16:00 uur.
Al sinds jaar en dag is de Koningsmarkt een begrip in Arnhem. Niet voor niets, want met ruim 200 marktkramen is de Koningsmarkt een van de grootste in de regio.
Ook dit jaar, op vrijdag 27 april, staat deze fantastische markt weer op het programma tijdens Koningsdag. Op een nieuwe locatie, waar wij als organisatie verschrikkelijk trots op zijn.
De Zijpendaalseweg zal bruisen van gezelligheid en gevuld zijn met marktkramen waar particulieren hun spullen aan de man kunnen brengen. Een ideale locatie voor de mensen die lekker willen rondneuzen of op zoek zijn naar die ene ontbrekende schat. Als je klaar bent met rondstruinen dan is de oversteek naar de familieactiviteiten in Park Sonsbeek met als thema dit jaar ‘Doe Mee !’ zo gemaakt.

Stadhuishal,  van 14:00 tot 17:00 uur.
Muzikale klanken vullen de Stadhuishal. Kom lekker luisteren naar de bands of genieten van dans. Met medewerking van onder andere Philharmonie Gelre en het Arnhems Klarinettenkoor.

Kinderspelen in de Arnhemse wijken , van 9:00 tot 17:00 uur.
In de Arnhemse wijken is van alles te doen.

Bovenstaand lijstje niet compleet? Tip ons!

Koningsnacht en Koningsdag Arnhem 2016. Kingsize Festival Arnhem 2016. Koningsdag wordt in Arnhem weer groots gevierd. Op 25 podia, van groot tot klein, bruist het op 26 en 27 april in de Arnhemse binnenstad en de parken. Koningsnacht barst los op 26 april van 18:00 uur tot 00:00 uur. De volgende ochtend start Koningsdag traditiegetrouw met verschillende vlooienmarkten in de stad. Vanaf 12:00 uur tot 00:00 uur is er in de hele stad muziek te horen op de verschillende evenementenpleinen

25 podia
Op maar liefst 25 verschillende podia, verspreid over de Gelderse stad, zal er muziek gespeeld worden. Op het danceprogramma staan onder anderen Sidney Samson, Vato Gonzalez, James Zoo, Dave Clarke, Detroit Swindle, Marcel Fengler, B-front en Angerfist. Je vindt deze dj’s op verschillende plekken in de stad bij 8Bahn in het Musispark, Beat the Bridge en op het Kingsize Festival op de Markt. Allemaal gratis toegankelijk, behalve het inmiddels uitverkochte Beat the Bridge.

Koningsdag- en nacht wijkt dit jaar vanwege de bouw van de nieuwe concertzaal Musis uit naar een ander deel van het Lauwerspark. De organisatie 8Bahn breidt daarmee tegelijk uit van 2 naar 3 podia.

“In overleg met de gemeente hebben we besloten om uit te wijken naar een ander deel van het Lauwerspark”, zegt Pascal Rietman van 8Bahn. Het hoofdpodium komt te staan ter hoogte van de Parkstraat. Tussen Parkstraat en Spijkerstraat krijgt collectief Juxtapose een podium en voor Studio Sonsbeek komt er een stage in het stukje park dat tegen het Airborneplein aanschurkt.

Festivalsfeer
8Bahn richt zich traditiegetrouw op wat alternatievere dancemuziek. Welke DJ’s er dinsdag 26 en woensdag 27 april op het programma staan, wordt later bekend gemaakt. Techno-dj Dave Clarke zal sowieso op Koningsnacht de afterparty doen in Luxor Live.

Er komt nog een uitgebreid popprogramma met grote, nationale namen maar we kunnen alvast verklappen dat Typhoon komt optreden bij Koningspop Arnhem. Het complete programma staat op de site van Koningsdag Arnhem.

House, techno, hardstyle en meer
Op het danceprogramma staan onder andere: Sidney Samson, Vato Gonzalez, James Zoo, Dave Clarke, Detroit Swindle, Marcel Fengler, B-front en Angerfist. Je vindt deze dj’s op verschillende plekken in de stad bij 8Bahn in het Musispark, Beat the Bridge en op het Kingsize Festival op de Markt. Allemaal gratis toegankelijk, behalve het inmiddels uitverkochte Beat the Bridge. Voor wie nog verder wil dansen tot de vroege uurtjes, zijn er op verschillende locaties in de stad afterparty’s.

FreeFall
Op Koningsdag wordt het Gele Rijdersplein omgetoverd tot festivalterrein FreeFall met meerdere area’s. FreeFall Festival is in 2008 begonnen als kleinschalig podium voor elektronische dansmuziek. Inmiddels is FreeFall uitgegroeid tot een populair en drukbezocht muziekfestival tijdens Koningsdag Arnhem.

Zingen en swingen
Als je lekker mee wil zingen, kan je terecht op de Korenmarkt, Jansplein of de Jansplaats Dansplaats. Hier staan voornamelijk pop, Top 40 en hits van toen op het programma. Op het Jansplein hoor je de leukste dance classics en de beste coverbands.

Verder in Arnhem
Op het Kerkplein wordt de jaarlijkse Koningsmarkt gehouden. Sonsbeek Park is elk jaar de plek voor de hele familie. Kinderen kunnen zich feestelijk laten schminken en pony rijden. Ook is er een mobiele kinderboerderij en er zijn oude ambachten. Traditioneel wordt Koningsdag Arnhem afgesloten met een grandioos vuurwerk op de Rijnkade. Het vuurwerk heeft dit jaar een roze tintje want het is de aftrap voor de Giro d’Italia die op 7 en 8 mei Arnhem aan doet.

Koningsdag en -nacht
Koningsdag Arnhem is uitgegroeid tot een toonaangevend festival in het Oosten van Nederland. Het is één van de grootste gratis festivals van Nederland. Op 26 en 27 april komen er rond de 300.000 mensen naar Arnhem en de stad staat in de top vier van best bezochte steden in Nederland als het gaat om Koningsdag. Arnhem zet dit jaar nog meer in op gastvrijheid met informatiepunten bij de ingangen van de stad, vaste en mobiele stempelposten voor de NIX18 stempel en een servicepunt om xtc-pillen te testen bij Station Velperpoort.


Ticketprijs: € 10 euro early bird
Minimale leeftijd:
Website:
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *