Koningsdag 2014

Koningsdag 2014. Alles over Koningsdag op 26 april 2014 en Koningsnacht op 25 april 2014 | Kingsday 2014 | Info over festivals, feesten, vrijmarkten en meer!

Fun en Feest Oranje 120x600

Koningsdag 2014: de eerste officiële Koningsdag zal plaatsinden op zaterdag 26 april 2014 i.p.v. op de geboortedag van Willem-Alexander 27 april. Zoals in het verleden Koninginnedag nooit op een zondag viel, zo is de viering van Koningsdag 2014 evenmin op een zondag.

Koningsnacht 2014 zal als vanzelfsprekend dan op vrijdagnacht 25 april plaatsvinden.

Heb jij al een leuke oranje outfit of leuke koningsdag accessoires voor Koningsdag 2014? Check deze oranje winkel eens!

Meer uitleg over waarom Koningsdag nooit op zondag valt lees je hier. En in deze Koningsdag kalender kan je zien op welke dagen Koningsdag valt t/m 2025

Koningsdag 2014 een vrije dag?
Ja, Koningsdag is een nationale feestdag en dus een vrije dag als dit in je CAO is geregeld.

Weet jij al waar jij Koningsdag 2014 gaat vieren, hieronder enkele tips:

Wil jij je Koningsdag 2014 evenement of feest extra onder de aandacht brengen kan je op deze Evenementen pagina een bericht achterlaten. Voor een compleet overzicht van feesten, festivals, & activiteiten ga je naar onze evenementenpagina.

Het programma voor Koningsdag 2014 in Amstelveen is in de maak en zal zodra er meer over bekend is zsm worden bijgewerkt.

Share

9 gedachten over “Koningsdag 2014

 1. Ik heb een link voor u naar mijn Lied en video voorproefje voor de Koningsdag 2014 in De Rijp. .http://youtu.be/eBzdYVeOze0
  2013 Is een belangrijk jaar voor de gemeente de Rijp.
  Het is het jaar dat Koning Willem Alexander op zijn verjaardag het dorp bezoekt en daar zijn eerste Koningsdagviering gaat beleven.
  Dit lied gaat over het Oud- (Noord) Hollandse gezegde/tegelspreuk:
  Vertel het maar in de Rijp in Graft weten ze het al.
  In de volksmond wordt het gebruikt door te zeggen: Ja! Ja! Vertel dat maar in de Rijp ! als iemand een ongelovig of sterk overdreven verhaal aan je verteld.
  Ik heb niet kunnen achterhalen hoe dit ooit is ontstaan.
  Er zijn websites met informatie www punt vertelhetmaarinderijp.nl en rijper-glazen.nl
  Maar ook hier heb ik geen informatie gevonden over het ontstaan van dit gezegde.
  Zelf ken ik het al van kinds af aan omdat mijn vader, die een cafe runde in Alkmaar, het regelmatig gebruikte als er weer eens een sterk verhaal werd verteld. De Rijp is ook de geboorteplaats van Jan Adriaanzoon Leeghwater en 2014 is uitgeroepen tot Leeghwaterjaar.
  Ook belangrijk in dit jaar is het samengaan van de gemeente Graft de Rijp in een fusie met Alkmaar en de Schermer. Vandaar de link met Alkmaar en Leeghwater in dit lied.
  Vertel dat maar in de Rijp. Deel 1 en 2 van het album Loek over Noord Holland zijn nu overal verkrijgbaar op de muziek en CD sites. Dit lied komt binnenkort ook uit als singleCD. Muzikale groetjes Prettige Feestdagen en een Knallend Nieuwjaar van Nena en Loek van Loeksband Punt en El.

 2. Geachte heer mevrouw,

  Ik wil graag weten waar er een rommelmarkt dit jaar is, in Arnhem, op 26 april.
  Ik kan deze info nergens vinden. Kunnen jullie mij helpen?

  Met vriendelijke groet, Linde

 3. op koningsdag moet je bij het Rijks museum zijn om het levende schilderij van het melkkmeisje te aanschouwen
  en met het melkmeisje op de foto te kunnen in stijlvolle kledij en in het schilderij. tevens kun je het mee maken dat ze ook nog eens muziek gaan maken.
  Alles uit de hand van DB(JOHANNES)
  Alles in vol ornaat 1600(modern) het melkmeisje vn vermeer (levende lijve)
  komt het zien

 4. Het blijft jammer dat nu ook Koningsdag op een zaterdag is, na al een troonsoverdacht op Koninginnedag en een bruiloft op zaterdag. Die oranjes gunnen ons niet één extra vrije dag, maar wel een vrije dag minder.
  Nederland is terug in de slavernij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *