Koningsspelen 2017

Koningsspelen 2017 zal worden gehouden op vrijdag 21 april 2017. Bekijk hier nuttige informatie incl. LIVE-UPDATE voor deze nieuwe oud Hollandse traditie.

De organisatie van de Koningsspelen is op dit moment met verschillende partijen in gesprek over de uitvoering van de Koningsspelen 2017. De datum voor de Koningsspelen 2017 is vastgesteld op vrijdag 21 april 2017, de laatste vrijdag vóór de meivakantie. Basisscholen kunnen zich vanaf xx januari inschrijven voor deze 5e editie van de Koningsspelen.

Koning bezoekt Koningsspelen in EnsNieuwe traditie
Tijdens de koningsspelen van 2014 heeft Koning Willem-Alexander in Ens (Flevoland) het startsein gegeven (zie foto: ANP). Zo’n 1,1 miljoen leerlingen van ruim 5400 scholen in het hele land deden mee aan de dag vol sport en spel. Tijdens de koningsspelen van 2015 gaf Koning Willem-Alexander startsignaal op een oranje fluitje in Leiden samen met Koningin Máxima en dit was ook in 2016 weer het geval.

Liedje en dansje
Op het liedje ‘Doe de Kanga’ van Kinderen voor Kinderen werd in 2014 een wereldrecordpoging dansen en zingen gedaan op alle deelnemende basisscholen. In 2015 op het liedje ‘Energie!’ werd ook weer volop gedanst.
Op 1 april 2016 kwam de nieuwe hit voor de Koningsspelen uit: Hupsakee! de dansinstructie en de songtekst op onze website van VARA Kinderen voor Kinderen.
Ook in 2017 beginnen we de Koningssportdag met een gezamenlijke warming up met een lied en dans van Kinderen voor Kinderen!
Het nieuwe lied en een dansinstructie worden op vrijdag 17 maart 2017 bekend en zijn vanaf dan hier te vinden of op www.kinderenvoorkinderen.nl .

Koningsspelen 2017
De Koningssportdag is net als voorgaande jaren het centrum van deze vrolijke en sportieve dag en wordt voorafgegaan door een goed Koningsontbijt. Ook dit jaar zal er weer een ideeënwedstrijd zijn. De vraag die voor 2017 zal worden gesteld wordt later pas bekend gemaakt.

Elke basisschool mag de Koningsspelen naar eigen wensen en mogelijkheden vormgeven, want de ene school is de andere niet. Je kunt bijvoorbeeld spelletjes op het eigen schoolplein spelen of samen met andere scholen een sporttoernooi organiseren bij de sportvereniging in de buurt. Voor Koningsspelentips lees je verder op deze site.

Hou vrijdag 21 april 2017 in ieder geval vast vrij voor de vijfde editie van de Koningsspelen. De Richard Krajicek Foundation en Johan Cruyff Foundation nemen wederom de landelijke coördinatie op zich.

LIVE UP-DATE
05-02-2017 Ook in 2017 beginnen we de Koningssportdag met een gezamenlijke warming up met een lied en dans van Kinderen voor Kinderen!
Het nieuwe lied en een dansinstructie worden op vrijdag 17 maart 2017 bekend en zijn vanaf dan hier te vinden of op www.kinderenvoorkinderen.nl .


11-01-2017 vindt in Harderwijk de kick-off plaats voor de Koningsspelen 2017 op Sportcomplex de Sypel. De Koningsspelen worden in 2017 voor de vijfde keer georganiseerd. Het thema van deze jubileumeditie is Feest! Op de laatste schooldag vóór Koningsdag, vrijdag 21 april, zullen basisscholen in Nederland en het Caribisch gebied samen weer een groots sportief Oranjefeest beleven. Basisscholen kunnen zich tot 3 februari inschrijven voor de Koningsspelen 2017. Bij de kick-off schrijven Richard Krajicek, de wethouder Sport van gemeente Harderwijk, Christianne van der Wal, een basisschool en sportvereniging zich gezamenlijk in voor de Koningsmatch.

01-02-2017 Zodra er meer bekend is over de Koningsspelen 2017 zal dit elke dag als ververst nieuws hieronder op deze pagina zichtbaar worden.

xx-xx-2017 Inschrijven voor de Koningsspelen 2017 kan vanaf nu op via de website www.koningsspelen.nl.

 

Een gedachte over “Koningsspelen 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *