Koningsdag Amsterdam

Koningsdag Amsterdam. Dat wordt weer weer één groot feest met Koningsdag in Amsterdam, met natuurlijk weer de meeste feesten, de beste evenementen, de grappigste activiteiten, de grootste artiesten en de gezelligste vrijmarkt. Voor jong en oud is er wel ergens wat te beleven in Amsterdam tijdens Koningsdag.

Heb jij al een leuke oranje outfit of leuke koningsdag accessoires voor Koningsdag in Amsterdam? Check deze oranje winkel eens!

Alles over Koningsdag in Amsterdam
Natuurlijk vind jij alles wat je moet weten voor Koningsdag in Amsterdam terug op deze site. Zo vind je hier hét overzicht van de grote en kleine feesten en afterpartys tijdens Koningsdag. Koningsdag in Amsterdam kan simpelweg niet mislukken!

koningsdag-amsterdamVerder vind je op deze site ook alle informatie over de koningsdag evenementen, de vrijmarkt, het vervoer van en naar Amsterdam tijdens Koningsdag en nog veel meer informatie wat je Koningsdag tot een succes zal maken. Kortom, alles wat je moet weten voor een geslaagde Koningsdag in Amsterdam vindt je op www.koningsdag27april.info !

Vrijmarkten Amsterdam
De vrijmarkten in Amsterdam beginnen om 6.00 uur ’s ochtends. Vanaf de middag vind je overal activiteiten en evenementen. Een absolute aanrader is bijvoorbeeld de wijk de Pijp. Op en tondom het Marie Heineken plein hebben lokale ondernemers Koningsdag aangegrepen om de iedereen van lekkere hapjes en drankjes te voorzien. Andere leuke koningsdagfeest locaties zijn het Olympisch Stadion, Amstelveld, Noordermarkt, Thorbeckeplein, Westerpark, Weteringplantsoen, de Jordaan en de DSM Vrijhaven (Amsterdam Noord).

Top 5 koningsdag  Amsterdam feesten 2018
Voor diegene die Koningsdag willen vieren in Amsterdam kunnen o.a. kiezen uit onderstaande koningsdagfeesten:

 1. Kingsland Festival
 2. Loveland van Oranje
 3. Nassau Festival
 4. Urban Music Festival
 5. Oranjebloesem

Overnachten in Amsterdam
Wat is er prettiger dan voordat de Oranjegekte écht begint, heerlijk in een comfortabel hotelbed te slapen?

Zoek je nog een plek om te blijven slapen in één van de vele hotels in Amsterdam? Bekijk dan hier één van de aanbiedingen. Vul de stad en datum in waarop je wil checken of er nog een hotelkamer beschikbaar is en zie direct alle aanbiedingen van goedkope hotels in de buurt. Indien je juist wat meer luxe en comfort wil kan dat natuurlijk ook, deze zijn ook in het hotel overzicht te vinden.

Hier info over de  top 5 dancefeesten tijdens Koningsdag 2017 in Amsterdam voor een compleet overzicht ga je naar de evenementenpagina


Paleis op de Dam 50 uur gratis toegankelijk

Het Koninklijk Paleis op de Dam Ter wordt gelegenheid van de vijftigste verjaardag van koning Willem-Alexander, vanaf vrijdagavond 28 april vijftig uur gratis opengesteld voor het publiek. De openstelling wordt feestelijk gevierd op de Dam.

Voorafgaand aan de openstelling ontvangen koning Willem-Alexander en koningin Máxima honderdvijftig gasten voor een feestelijk diner in het paleis.

Jarigen werden via Facebook opgeroepen om zich voor het diner in te schrijven. Vijftig van hen hebben hetzelfde geboortejaar als de koning, 1967, en honderd zijn afkomstig uit andere kroonjaren.

De openstelling wordt op de Dam door koning Willem-Alexander en koningin Máxima en de honderdvijftig gasten geopend, waar het publiek bij aanwezig mag zijn. Na een groepsfoto van de jarigen, de koning en koningen en het publiek, is het paleis te bezoeken.

De openstelling start om 22.00 uur en duurt tot zondag 30 april middernacht.

Kaarten voor de openstelling van het Koninklijk Paleis Amsterdam zijn vanaf maandag 3 april te reserveren via paleisamsterdam.nl

Top 5 koningsdag  Amsterdam feesten 2017
Voor diegene die Koningsdag willen vieren in Amsterdam kunnen o.a. kiezen uit onderstaande koningsdagfeesten:

amsterdam-koningsdag-2016

 1. Loveland van Oranje – Meerpark
 2. Oranjebloesem – Pampuslaan (Blijburg)
 3. Kingsland Festival – RAI
 4. Nassau Festival – Olympisch Stadion
 5. Urban Music Festival – Turbinestraat

Hier volgt info over de  top 5 dancefeesten tijdens Koningsdag 2017 in Amsterdam voor een compleet overzicht ga je naar de evenementenpagina

Loveland van Oranje 2017
De line-up voor Loveland van Oranje 2017 bestaat onder meer Alan Fitzpatrick, Bart Skils, Christian Smith, Dubfire, Egbert, Enrico Sangiuliano, Gregor Tresher, Juan Sanchez, Karotte, Michel de Hey, Miss Melera, Olivier Weiter, Reinier Zonneveld, Reset Robot, Rod Malmok, Sam Paganini, Secret Cinema, Steve Rachmad, Wouter S, Zøe.
Naast de heerlijke muziek en de oranjegloed ben je in het Meerpark verzekerd van een groener dan groene oase voor het festival, met meer grasvelden en loungeplekken dan ooit.
Koop online je kaarten voor Loveland van Oranje Festival. De kaartverkoop start op 09 februari om 12.00 uur en sluit op 27 april om 11.00 uur.

Oranjebloesem 2017
Weg van de dagjesmensen, uitzicht over het IJmeer, een koud biertje langs de Amsterdamse waterkant & eigenzinnige artiesten. Op een prachtige landtong met een fenomenaal uitzicht ligt Blijburg Aan Zee, het meest idyllische stadsstrand van Amsterdam. Dit jaar vier podia, waaronder voor het eerst een
live-stage. De line-up voor Oranjebloesem 2017 bestaat uit Ame, Barnt,Mayer,Tsepo, Some, Beesmunt, Bicep, Dekmantel, Optimo, Ata, Jungle, Kink, Lovestad, Reze, Extrawelt, Dominik, Kiasmos, Mattheis. Koop online je kaarten voor Oranjebloesem.
Op donderdag 9 februari om 12:00 uur start de presale! Er zijn dan 3000 tickets beschikbaar van €25 pp, vervolgens worden de tickets duurder. Er zijn op de dag van het evenement geen kaarten beschikbaar.

Kingsland Festival 2017
Op 27 april 2017 staat Kingsland weer op het programma. Vanwege het vijfjarig jubileum wordt het dit jaar op vijf ipv drie locaties gehouden! Maastricht en Twente zijn naast Amsterdam, Den Bosch en Groningen als locatie toegevoegd.
De line-up voor Kingsland Festival 2017 bestaat onder meer uit Tiësto, Martin Garrix, Fedde Le Grand, Afrojack, Blasterjaxx, Don Diablo, Nervo, Sem Vox, Third Party, W&W  zijn slechts een paar namen van de immense line-up, verspreid over vijf podia.
Koop online je kaarten voor Kingsland Festival. De kaartverkoop start op 09 februari om 12.00 uur en sluit op 27 april om 11.00 uur.

Nassau Festival 2017
De line-up voor Nassau Festival 2017 bestaat uit Eats Everything, Ici Sans Merci, Marc Maya, Sidney Charles, Skream b2b Route 94, ANOTR, Hot Since 82, Jackmaster b2b Tom Trago, Kerri Chandler, Prunk, Ben Sims b2b James Ruskin, Dax J, DVS1, Planetary , Assault Systems LIVE, Skee Mask, Bambounou, Benny Rodrigues, Carlos Valdes b2b, Sandrien, De Sluwe Vos b2b Paul Woolford, Samuel Deep. Bekende spelers uit de Nederlandse dance scene verzorgen de programmering: STRAF_WERK, Reaktor Events, ELROW en De Sluwe Vos.
Koop online je kaarten voor Nassau Festival. De kaartverkoop start op 09 februari om 12.00 uur en sluit op 27 april om 11.00 uur.

Urban Music Festival 2017
Na meerdere zwaar uitverkochte edities in Eindhoven, Bloemendaal en Nijmegen, komt UMFNL op verzoek van velen eindelijk naar Amsterdam.
Op DONDERDAG 27 APRIL wordt het STADSPODIUM AMSTERDAM ✖✖✖ omgetoverd tot een ware oranje walhalla! Van 13:00 uur tot 20:00 uur zullen de beste van de beste artiesten en deejays de stage betreden, om er samen met JOU een Koningsdag van te maken die in de boeken kan.
De kaartverkoop start op 09 februari om 12.00 uur en sluit op 27 april om 11.00 uur.

Overnachten in Amsterdam
Wat is er prettiger dan voordat de Oranjegekte écht begint, heerlijk in een comfortabel hotelbed te slapen?

Zoek je nog een plek om te blijven slapen in één van de vele hotels in Amsterdam? Bekijk dan hier één van de aanbiedingen. Vul de stad en datum in waarop je wil checken of er nog een hotelkamer beschikbaar is en zie direct alle aanbiedingen van goedkope hotels in de buurt. Indien je juist wat meer luxe en comfort wil kan dat natuurlijk ook, deze zijn ook in het hotel overzicht te vinden.

Share

6 gedachten over “Koningsdag Amsterdam

 1. Kan ik mij en mijn coverband opgeven om een optreden te verzorgen tijdens Koningsnacht- of dag in 2015? We spelen pop / rock / soul covers.

  Alvast dank voor uw reactie!

  Groeten,
  Richard Jansz

 2. Het is nog niet duidelijk of ik er ook dit jaar van de zes evenement zal vieren in afwachting wanneer ik met mij ouders op vakantie gaat.

  Hopelijk kom ik later nog op terug

 3. Is er letterlijk nergens in de stad muziek? Leidseplein, amstelveld, waterlooplein, rembrands? Die festivallen zijn voor boeren, is er dan niks meer voor de Amsterdammers?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *