Koningsdag Eindhoven

Koningsdag Eindhoven. Dat wordt weer weer één groot feest in Eindhoven, met natuurlijk weer de meeste feesten, de grootste artiesten en de gezelligste vrijmarkt op het vrijmarktterrein tussen Philips Stadion en het spoor. Voor jong en oud is er wel ergens wat te beleven in Eindhoven tijdens Koningsdag.

Heb jij al een leuke oranje outfit of leuke koningsdag accessoires voor Koningsdag Eindhoven? Check deze oranje winkel eens!

Alles over Koningsdag in Eindhoven
koningsdag-eindhovenNatuurlijk vind jij alles wat je moet weten voor Koningsdag in Eindhoven terug op deze site.  Waaronder hét overzicht van de grote en kleine feesten en afterpartys tijdens Koningsdag. Koningsdag Eindhoven kan simpelweg niet mislukken!

Verder vind je op deze site ook alle informatie over de koningsdag evenementen, de vrijmarkt, het vervoer van en naar Eindhoven tijdens Koningsdag en nog veel meer informatie wat je Koningsdag tot een succes zal maken. Kortom, alles wat je moet weten voor een geslaagde Koningsdag in Eindhoven vindt je op www.koningsdag27april.info !

Verschillende podia in Eindhoven
Met Koningsdag zit je in Eindhoven goed als je een leuk feestje wil bouwen. Het aanbod is namelijk overweldigend. Met name op en rond het Stationsplein en Stadhuisplein zijn op Koningsdag ‘the places to be’ voor de grote DJ’s (dance). Bij de Paterskerk kun je genieten van hardere dance stijlen, terwijl het Catharinaplein meestal in het teken staat van o.a. HipHop. Voor een gezllig oer Hollands feestje moet je op de Markt zijn en voor Koningsdag voor onze gayfriends kan je terecht op de Stratumsedijk. Op het Strijp-S terrein is altijd een speciaal programma en geniet je van diverse activiteiten rondom het Klokgebouw. Over het algemeen wordern er in de Effenaar en het Beursgebouw ook originele Koningsdagfeesten georganiseerd.

Overnachten in Eindhoven
Wat is er prettiger dan voordat de Oranjegekte écht begint, heerlijk in een comfortabel hotelbed te slapen?

Zoek je nog een plek om te blijven slapen met Koningsnacht of na Koningsdag in één van de vele hotels in Eindhoven? Bekijk dan hier één van de aanbiedingen. Vul de stad en datum in waarop je wil checken of er nog een hotelkamer beschikbaar is en zie direct alle aanbiedingen van goedkope hotels in de buurt. Indien je juist wat meer luxe en comfort wil kan dat natuurlijk ook, deze zijn ook in het hotel overzicht te vinden.

Koningsdag  feesten in Eindhoven 2018
Voor diegene die Koningsdag willen vieren in Eindhoven kunnen o.a. kiezen uit onderstaande koningsdagfeesten:

Supersized Kingsday 2018: Aquabest Eindhoven
Als je Koningsdag wilt vieren onder het genot van de wat hardere beats dan moet je zeker naar het Supersized Kingsday Festival gaan op Aquabest in Best nabij Eindhoven. De hele dag draaien de betere DJ’s uit hardere segment hier hun platen aan elkaar. Supersized Kingsday Festival heeft meerdere podia waardoor je de hele dag volop keuze hebt.

King-S Festival:
In samenwerking met de Eindhovense collectieven Zodiak Commune & DommelVallei, trappen we ook dit jaar trappen we Koningsnacht & dag af in het Klokgebouw.
Acid, techno en electro wisselen elkaar af in de oude fabriekshallen van het Klokgebouw.

Bovenstaand lijstje niet compleet? Tip ons!

Koningsnacht feesten in Eindhoven 2018

Urban Kingsnight (21:00 – 05:00)        
Beursgebouw, Lardinoisstraat 8 (naast station), Eindhoven
Leeftijd: 16+
Line-up                           
Jonna Fraser
S.F.B.
Bizzey
Kempi
Famke Louise
Johnny500
Rugged
Diaz & Bruno
Marlon Galvao
Level Aux
Spinn’em
Mo’Faya
JayMC

Rewind Eindhoven I Kingsnight Special (22:00 – 04:00)
De Oude Rechtbank , Stratumseind 32,Eindhoven
Tijdens koningsnacht spoelen we terug naar de hits van toen en fast forwarden naar de hits van nu! Een unieke mix tussen The Jackson 5, Nelly, Usher, Beyoncé en het hete heden.

Rgb Koningsnacht Festival (23:00 – 02:00)
Effenaar, Dommelstraat 2, Eindhoven
Leeftijd: 18+
Drie DJ-teams in één zaal, dat belooft feest en chaos! Je kunt zelf switchen tussen drie kanalen, elk met een eigen stijl: Rock-a-billy, vunzige deuntjes of 80/90/00.
Line-up
Grote zaal:
RGB Silent Disco
Kleine zaal / Live Area | Swingend de pan in:
Akula Rhythm Band
Andy Frasco
Témé Tan
Ladyboyz.de

Typisch Hollands – Stationskwartier
Op en rond de Dommelstraat ontwaart een heus smartlappenfestival. Een oranje gekleurd, echt Hollands feest met vele artiesten.

Koningsnacht op de Markt
Vele artiesten op de Markt in hartje centrum, met onder meer Snollebollekes en De Alpenzusjes

Koningsnacht op het Wilhelminaplein
Oranjefeest met Betty Blue

Herrie In de Kelder (20:00 – 02:00)
Soestdijk 2, Marconilaan72, Eindhoven
Uptempo, Frenchcore, Hardcore
Leeftijd: 18+

De makers van ‘Slapen Is Voor Mietjes’ komen terug met een nieuw feestje, dit maal geen afterparty maar een pre-party. Op Koningsnacht zullen wij jullie alvast opwarmen voor alle gekheid die met Koningsdag los barst! Zorgen jullie voor de gezelligheid, zorgen wij voor een knetter harde line-up!

Royal Dutch Eindhoven terug op het Stadhuisplein tijdens Koningsnacht- en dag

De oranjekoorts slaat weer toe! Na een zeer succesvolle eerste editie van Royal Dutch Eindhoven keert het grootste Koningsnacht- en dag festival terug op het Stadhuisplein in Eindhoven. Op donderdag 26 en vrijdag 27 april kleurt het plein oranje tijdens dit GRATIS toegankelijke festival. Voor alle nachtvorsten, kan er tijdens Koningsnacht gefeest worden tussen 19:00u en 01:00 uur. Op Koningsdag openen de koninklijke poorten van het Stadhuisplein zich om 12:00 uur en zal hét grootste oranje feest van Eindhoven de binnenstad tot 00:00 uur volledig op zijn kop zetten!

GRATIS ENTREE
Royal Dutch Eindhoven is het grootste outdoor Koningsnacht- en dag festival van Eindhoven. Afgelopen editie stond het plein tot twee keer toe helemaal vol en werd op beide dagen de oer-Hollandse traditie van het Koningsfeest vorstelijk gevierd. Uiteraard heeft Royal Dutch ook dit jaar weer een line up samengesteld met top artiesten uit de Nederlandse dance scene en het mooiste van alles is nog; Royal Dutch Eindhoven is volledig gratis toegankelijk!

HET GEZELLIGSTE PLEIN VAN NEDERLAND
Om Royal Dutch Eindhoven een extra feestelijk tintje te geven, is het festival niet alleen gratis toegankelijk, maar vindt het ook plaats op de meest bekende locatie van Eindhoven; het Stadhuisplein. Omdat Eindhoven ook met Koningnacht en -dag “de gezelligste stad van Nederland” is, wordt er topdrukte verwacht. Om ervoor te zorgen dat iedereen genoeg plek heeft om zijn beste moves aan het grote publiek te laten zien, geldt vol = vol. Om verzekerd te zijn van toegang tot het terrein wordt er geadviseerd om op tijd op het festivalterrein te zijn. Royal Dutch Eindhoven hanteert een minimumleeftijd van 18 jaar.

Dit is de line-up (in alfabetische volgorde) tijdens Koningsnacht, van 19.00 uur tot 01.00 uur
ChildsPlay
Lampegastuh
Mark With a K
TBND – The Boy Next Door
Vato Gonzalez & MC Tjen
DJ Tiago Marques
Host: Mitch Crown

Dit is de line-up van Koningsdag, van 12.00 uur tot 0.00 uur (ook op alfabet):
Billy The Kit
Chocolate Puma
DANNIC
Da Tweekaz
Jay Hardway
La Fuente
LNY TNZ
Moksi
Tom & Jame
Derek Shots
Miss BontBeats
Host: Mitch Crown

Kings Night & Day op de Markt
Een nieuwe opzet met een groot podium boordevol artiesten, waaronder Danny Froger, Samantha Steenwijk en De Corona’s.

Typisch Hollands – Stationskwartier
Op en rond de Dommelstraat ontwaart een heus smartlappenfestival. Een oranje gekleurd, echt Hollands feest met vele artiesten.

Royal Block Party – Dynamo
In de steeg, buiten bij Dynamo, staat hiphop centraal op Kingsday.

Wilhelminaplein Koningsfeest
Oranjefeest boordevol covers van Joe Cocker, Johnny Cash en optredens van Eighty Eight by 88 en Curfew.

Stratum=KING 2018
Een lange feeststraat boordevol muziek, feestjes, DJ’s en podia met uiteenlopende stijlen.

De Bergen Oranje
De Kleine Berg staat geheel in het teken van het Oranje feest met een combi van muzikaal en culinair genot.

U Royale – Usine
Breed muzikaal programma op het grote terras van restaurant Usine.

Vrijmarkten in Eindhoven
Tijdens Koningsdag 2018 zijn er op verschillende locaties in het hartje van Eindhoven en in de wijken vrijmarkten. Populair zijn het Stadswandelpark, de Kruisstraat, Winkelcentrum Woensel en het Wilhelminaplein. De vrijmarkten hebben een gemoedelijke sfeer en er zijn diverse activiteiten voor de kinderen en meestal live muziek

 

Feesten Koningsdag Eindhoven 2017

Supersized Kingsday 2017: Aquabest Eindhoven

Als je Koningsdag wilt vieren onder het genot van de wat hardere beats dan moet je zeker naar het Supersized Kingsday Festival gaan op Aquabest in Best nabij Eindhoven. De hele dag draaien de betere DJ’s uit hardere segment hier hun platen aan elkaar. Supersized Kingsday Festival heeft meerdere podia waardoor je de hele dag volop keuze hebt.

Line-up en programma
Op het programma staan maar liefst ruim 75 artiesten verdeeld over 8 podia en area’s. De area’s zijn verdeeld in hardstyle, hardcore, freestyle, raw, hardstyle classics, retro, uptempo en Zany & Friends. Ook zal er andersoortig vertier aanwezig zijn, bijvoorbeeld kermisattracties en zelfs oud Hollandse spelen. Tot de line-up behoren grote namen uit de wereld van de hardstyle en hardcore.

Lineup

Hardstyle
Adrenalize
Atmozfears
Audiotricz
B-Front
Bass Modulators
Brennan Heart
Digital Punk
Galactixx
Ran-D live
Sound Rush
De volledige Line-up:

Tickets en kaartverkoop
Tickets voor Supersized Kingsday worden verkocht via de website van Supersized. De kosten van reguliere tickets bedragen € 25,- per stuk.

Stratum=KING 2017

Nieuwe evenementen met Koningsdag op Stratumseind en Stadhuisplein
EINDHOVEN – Koningsnacht en -dag krijgen dit jaar een andere opzet in Eindhoven. Op het Stadhuisplein en het Stratumseind komen nieuwe evenementen. Voor het eerst is dit jaar niet langer de gemeente organisator van de Oranjefeesten.

Dit is voortaan een stichting met vertegenwoordigers van de horeca. De stichting is onder meer verantwoordelijk voor het toewijzen van de locaties en het aanvragen van de vergunning.

Op het Stratumseind organiseren de cafés op Koningsnacht en -dag gezamenlijk een evenement met vier buitenpodia op of grenzend aan de stapstraat. De muziek van artiesten en dj’s loopt in stijlen uiteen van rock, urban en feestmuziek.

Op het Stadhuisplein komt het nieuwe Royal Dutch Eindhoven. Een dance-evenement op zowel Koningsnacht en -dag voor maximaal 6.000 bezoekers.
De gemeente Eindhoven houdt overigens nog een slag om de arm wat betreft de vergunning. ,,Die is nog niet afgegeven”, aldus een woordvoerder. ,,Zo moet er nog goedkeuring komen van de hulpdiensten. De veiligheid gaat boven alles.

Programma Koningsnacht 2017
Onderstaand lijstje niet compleet? Tip ons!

Café Altstadt en Café The Jack – Stratumseind
Op Koningsnacht en Koningsdag wordt een nieuwe oranjefeest georganiseerd genaamd RocKing. In de periode tot aan Koningsnacht en -dag kunnen bands een plek op het podium verdienen gedurende een voorronde programmering.

Koningsnacht @ Effenaar
Festival met onder meer De Jeugd Van tegenwoordig op het programma

Koningsnacht Stratumseind
Groots feest in de langste caféstraat van Nederland

La Nuit d’Orange
House feest met special guest Karotte op Stratumseind 34-36

Koningsnacht op de Markt
Vele artiesten op de Markt in hartje centrum

Koningsnacht op het Wilhelminaplein
Oranjefeest: Betty Blue & Bertus Borgers

Koningsnacht Kroonjuwelen
Oranjefeest in het sfeervolle Ketelhuis

Programma Koningsdag 27 april 2017

Electric Orange 2017

Electric Orange keert met Koningsdag terug in de binnenstad van Eindhoven! Na te gekke edities in eerdere jaren met allerlei topartiesten pakt Electric Orange ook in 2017 groots uit en verhuist het festival naar een nieuwe locatie: Beursgebouw Eindhoven.

De makers van Lakedance (First Vision) en 7th Sunday (Par-T) slaan wederom de handen ineen en maken van Electric Orange het Grootste Koningsdagfestival van Eindhoven. Met een meer dan schitterende line-up, bestaande uit onder andere Yellow Claw, Sander van Doorn, Quintino, Sick Individuals, MOTi, LNY TNZ, Julian Jordan en Ferreck Dawn wordt Electric Orange een feest waar onze Koning trots op kan zijn!

Koningsdag Stratumseind
Groots feest in de langste caféstraat van Nederland

Kings Party Markt
Vele artiesten op de Markt in hartje centrum

Wilhelminaplein Koningsfeest
Oranjefeest Met O.A. Art Felixx, Eighty Eight

Koningsdag Klokgebouw
7e editie van het Koninklijke festival in het Klokgebouw op Strijp-S

Kings & Queers Day
Gevarieerd muziekprogramma en acts op de Stratumsedijk

Supersized Kingsday Festival
Hardstyle festival aan de recreatieplas Aquabest

Stratum=KING 2017

Een lange feeststraat boordevol muziek, feestjes, DJ’s en 4 podia met uiteenlopende stijlen.

Koningsdag Stadswandelpark
Ruim opgezette oranjemarkt en allerlei optredens van DJ’s en dansgroepen

De Bergen Oranje
De Kleine Berg staat geheel in het teken van het Oranje feest met een combi van muzikaal en culinair genot.

Koningsdag Ketelhuisplein
Breed muzikaal programma op het Ketelhuisplein op Strijp-S

What’s CooKING – Extrema @Usine
(Deep)House en culinaire lekkernijen op het terras van Usine. Een heerlijk voorproefje voor Extrema Outdoor!

Vrijmarkten in Eindhoven

Tijdens Koningsdag 2017 zijn er op verschillende locaties in het hartje van Eindhoven en in de wijken vrijmarkten. De vrijmarkten hebben een gemoedelijke sfeer en er zijn diverse activiteiten voor de kinderen en meestal live muziek.

Voor een compleet overzicht van feesten, festivals & activiteiten in Eindhoven ga je naar onze evenementenpagina.

Overnachten in Eindhoven
Wat is er prettiger dan voordat de Oranjegekte écht begint, heerlijk in een comfortabel hotelbed te slapen?

Zoek je nog een plek om te blijven slapen met Koningsnacht of na Koningsdag in één van de vele hotels in Eindhoven? Bekijk dan hier één van de aanbiedingen. Vul de stad en datum in waarop je wil checken of er nog een hotelkamer beschikbaar is en zie direct alle aanbiedingen van goedkope hotels in de buurt. Indien je juist wat meer luxe en comfort wil kan dat natuurlijk ook, deze zijn ook in het hotel overzicht te vinden.

Vrijmarkt Eindhoven
Oranjemarkt Eindhoven
Grote gezellige Koningsdag markt tussen het centrum en Strijp-S in, aan de voet van het Philips Stadion. Veel kraampjes met spullen van meubels tot kleding tot speelgoed. Tussen de verkoopspulletjes door verschillende spelletjes en muziek. Gezellig voor jong en oud, de grote verzamelaars en kleine nieuwsgierigen.
Op 27 april vindt op de PSV Laan naast het Philips stadion deze Oranjemarkt plaats. Deze vrijmarkt begint om 09.00 uur en is om 17.00 uur afgelopen. Iedere particulier, jong én oud, is van harte welkom om te komen kopen of verkopen. Spelregels voor alle deelnemers aan de vrijmarkt staan op http://www.eindhovenisking.nl

Bij Winkelcentrum Woensxl  is er ook een grote vrijmarkt. Ook alle Horeca en Winkels (+150) zijn die dag open van 10.00 – 17.00 uur. Iedereen mag gratis deelnemen aan de Vrijmarkt als er plaats is. Daarom start deze vrijmarkt al zeer vroeg in de ochtend (rond 7 uur). Maar ook op bijvoorbeeld op het Gerardusplein, Pastoor van Arsplein en Lodewijk Napoleonplein worden (kinder)vrijmarkten georganiseerd.

Feesten
In Eindhoven beloven ze ‘nog meer en voor iedereen dit keer’, dus weer voorbereid op een spectaculaire dag met optredens van diverse beroemde DJ’s en bekende artiesten. Behalve in de binnenstad wordt er in de wijken ook van alles georganiseerd.

Let op! Extra maatregelen vanwege verwacht groot aantal bezoekers
Eindhoven is de laatste jaren erg in trek tijdens Koningsdag. Dat betekent dat het naar verwachting gezellig vol zal zijn, maar op piekmomenten op bepaalde locaties misschien ook wel érg druk. De gemeente heeft daarom een aantal maatregelen genomen die de veiligheid van de bezoekers waarborgen:

 • speciale borden brengen de bezoekers op de hoogte van waar het té druk is;
 • het is niet toegestaan om in het bezit te zijn van drank in glas of blik (boete € 85,00 exclusief administratiekosten);
 • verkoop van alcohol op straat is verboden;
 • met de NS zijn afspraken gemaakt over reizigersstromen;
 • met de politie is afgesproken om ‘vriendelijk maar streng’ op te treden;
 • bezoekers moeten er rekening mee houden dat Eindhoven te vol raakt en dat het advies wordt gegeven de stad te mijden.

Begrip van bezoekers
Naast de verschillende genomen maatregelen rekent de gemeente ook op uw medewerking. Dat u rekening houdt met een aantal gemeentelijke ‘huisregels’: geen ongewenste intimiteiten, geen hinderlijk gedrag, geen agressie of racisme, geen wapens of drugs, niet wildplassen (boete € 120,00 exclusief administratiekosten). Dat u gehoor geeft aan verzoeken van hulpdiensten en organisatoren wanneer daar aanleiding voor is. Zo maken we er met z’n allen weer een geweldige Koningsdag in Eindhoven van!

Netwerk mogelijk overbelast
In de loop van de middag van Koningsdag moet u er rekening mee houden dat het mobiele netwerk overbezet raakt. Maak daarom vooraf duidelijke afspraken waar en wanneer je elkaar wilt ontmoeten (ook voor wanneer je elkaar kwijtraakt)!

Share

12 gedachten over “Koningsdag Eindhoven

 1. geachte mijnheer?mevr,

  Ik wil weten wanneer koningspaar komt in noordbrabant komen want ik ben fan van koninklijke families daarom wil ik heel graag in het echt hun kunnen zien en misschien foto maken enz dan kan ik in de gaten wanneer die komen en ik kan in mijn agenda of zo noteren en dat ik misschien naar die plaats gaan.
  Laat me dan even weten.

  gr van M van Diessen.

 2. Is het koningsdag op zaterdag of zondag en ik woon in veldhoven daarom de een mensen zegt dat op zaterdag is en de andere mensen zeggen dat op zondag is gr van nancy

  1. Dit jaar is Koningsdag op zaterdag 26 april… Omdat Koningsdag niet op zondag gevierd zal worden. Volgend jaar zal deze wel gewoon op 27 april zijn!

 3. Waarom staat Stratumsedijk er weer niet Bij.?
  Met doorlopende live optredens gouwe ouwe rock & roll Nederlands engelstalige muziek travestie’s en Beatrix als onze gastvrouw. Buitenbar..snackbar en openbare toiletten aanwezig.!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *