Koningsdag Eindhoven

Koningsdag Eindhoven. Dat wordt weer weer één groot feest in Eindhoven, met natuurlijk weer de meeste feesten, de grootste artiesten en de gezelligste vrijmarkt op het vrijmarktterrein tussen Philips Stadion en het spoor. Voor jong en oud is er wel ergens wat te beleven in Eindhoven tijdens Koningsdag.

Heb jij al een leuke oranje outfit of leuke koningsdag accessoires voor Koningsdag Eindhoven? Check deze oranje winkel eens!

Alles over Koningsdag in Eindhoven
koningsdag-eindhovenNatuurlijk vind jij alles wat je moet weten voor Koningsdag in Eindhoven terug op deze site.  Waaronder hét overzicht van de grote en kleine feesten en afterpartys tijdens Koningsdag. Koningsdag Eindhoven kan simpelweg niet mislukken!

Verder vind je op deze site ook alle informatie over de koningsdag evenementen, de vrijmarkt, het vervoer van en naar Eindhoven tijdens Koningsdag en nog veel meer informatie wat je Koningsdag tot een succes zal maken. Kortom, alles wat je moet weten voor een geslaagde Koningsdag in Eindhoven vindt je op www.koningsdag27april.info !

Verschillende podia in Eindhoven
Met Koningsdag zit je in Eindhoven goed als je een leuk feestje wil bouwen. Het aanbod is namelijk overweldigend. Met name op en rond het Stationsplein en Stadhuisplein zijn op Koningsdag ‘the places to be’ voor de grote DJ’s (dance). Bij de Paterskerk kun je genieten van hardere dance stijlen, terwijl het Catharinaplein meestal in het teken staat van o.a. HipHop. Voor een gezllig oer Hollands feestje moet je op de Markt zijn en voor Koningsdag voor onze gayfriends kan je terecht op de Stratumsedijk. Op het Strijp-S terrein is altijd een speciaal programma en geniet je van diverse activiteiten rondom het Klokgebouw. Over het algemeen wordern er in de Effenaar en het Beursgebouw ook originele Koningsdagfeesten georganiseerd.

Feesten Koningsdag Eindhoven 2017

Supersized Kingsday 2017: Aquabest Eindhoven

Als je Koningsdag wilt vieren onder het genot van de wat hardere beats dan moet je zeker naar het Supersized Kingsday Festival gaan op Aquabest in Best nabij Eindhoven. De hele dag draaien de betere DJ’s uit hardere segment hier hun platen aan elkaar. Supersized Kingsday Festival heeft meerdere podia waardoor je de hele dag volop keuze hebt.

Line-up en programma
Op het programma staan maar liefst ruim 75 artiesten verdeeld over 8 podia en area’s. De area’s zijn verdeeld in hardstyle, hardcore, freestyle, raw, hardstyle classics, retro, uptempo en Zany & Friends. Ook zal er andersoortig vertier aanwezig zijn, bijvoorbeeld kermisattracties en zelfs oud Hollandse spelen. Tot de line-up behoren grote namen uit de wereld van de hardstyle en hardcore.
Lineup

Hardstyle
Adrenalize
Atmozfears
Audiotricz
B-Front
Bass Modulators
Brennan Heart
Digital Punk
Galactixx
Ran-D live
Sound Rush
De volledige Line-up:

Tickets en kaartverkoop
Tickets voor Supersized Kingsday worden verkocht via de website van Supersized. De kosten van reguliere tickets bedragen € 25,- per stuk.

Stratum=KING 2017

Nieuwe evenementen met Koningsdag op Stratumseind en Stadhuisplein
EINDHOVEN – Koningsnacht en -dag krijgen dit jaar een andere opzet in Eindhoven. Op het Stadhuisplein en het Stratumseind komen nieuwe evenementen. Voor het eerst is dit jaar niet langer de gemeente organisator van de Oranjefeesten.

Dit is voortaan een stichting met vertegenwoordigers van de horeca. De stichting is onder meer verantwoordelijk voor het toewijzen van de locaties en het aanvragen van de vergunning.

Op het Stratumseind organiseren de cafés op Koningsnacht en -dag gezamenlijk een evenement met vier buitenpodia op of grenzend aan de stapstraat. De muziek van artiesten en dj’s loopt in stijlen uiteen van rock, urban en feestmuziek.

Op het Stadhuisplein komt het nieuwe Royal Dutch Eindhoven. Een dance-evenement op zowel Koningsnacht en -dag voor maximaal 6.000 bezoekers.
De gemeente Eindhoven houdt overigens nog een slag om de arm wat betreft de vergunning. ,,Die is nog niet afgegeven”, aldus een woordvoerder. ,,Zo moet er nog goedkeuring komen van de hulpdiensten. De veiligheid gaat boven alles.

Feesten Koningsdag Eindhoven 2016
Onderstaand lijstje niet compleet? Tip ons!

  • Majestic Dance Event (Stadhuisplein, centrum)
   Majestic Dance Event zet voor het vierde jaar op rij het grootste en dikste Koningsdagfestival van Eindhoven neer. Het Stadhuisplein in hartje Eindhoven wordt weer omgetoverd tot een KONINGS oranjeplein! Een killer line-up met toppers als DYNA, La Fuente, Vato Gonzalez & MC Tjen en Moksi, live entertainment, tienduizenden partygangers… het belooft weer een memorabele Koningsdag te worden. Majestic Dance Event is het enige festival in Eindhoven dat doorgaat tot 24.00u ’s nachts. En leuke bijkomstigheid: de toegang is GRATIS.
   Line-up Koningsdag
   DYNA
   La Fuente
   Vato Gonzalez & MC Tjen
   Moksi
   Puinhoop Kollektiv
   TV Noise
   Lampegastuh
   Miss Bontbeats
   Miss Charly
   Nano Bites
   Oliver San & Tom Box
   Algemene info
   Datum:  27-04-2016
   Tijd:   12.00u – 24.00u
   Locatie:  Stadhuisplein, Eindhoven
   Toegang:  GRATIS, 18+
   Website:  www.majesticdance.nl
   Facebook:  Facebook-event (https://www.facebook.com/events/172207283156198/)
  • Electric Orange (Hartje centrum)
   Het grootste Oranjefeest van Eindhoven gaat plaatsvinden op Koningsdag 2016 in hartje centrum! De Eindhovense DJ Sander van Doorn, Yellow Claw, Quintino, MOTi en de Sick Individuals treden op Koningsdag op op het event Electric Orange. Het festival verhuist naar een nieuwe locatie, namelijk de hoek van de Vestdijk bij het Pullman Hotel, vóór de Augustijnenkerk. In overleg met de gemeente en andere betrokkenen is de capaciteit van het feestterrein behoorlijk vergroot. In tegenstelling tot vorig jaar zijn er niet twee stages, maar één grote mainstage. Tijden 12.00 – 23.00 uur / Gratis entree
  • De Bergen Oranje
   Koningsdag in ‘De Bergen’, één van de meest gezellige dagen van het jaar! Ook dit jaar worden er veel bezoekers verwacht. Er zijn activiteiten voor kinderen, vele terrasjes en livemuziek.
   De Kleine Berg is afgesloten voor verkeer vanaf 10.00 tot 22.00 uur. Gedurende de hele dag kunnen bezoekers struinen langs de kramen, wat eten en drinken op de vele terrassen, en genieten van de muziek en gezelligheid. Er spelen verschillende bands in den straat en de ondernemers van De Bergen zorgen voor lekkere hapjes en drankjes op hun (hopelijk) zonnige terrassen.
  • Electric Orange
   Op Koningsdag Eindhoven 2016 slaan de makers van Lakedance (First Vision) en 7th Sunday (Par-T) de handen ineen en maken van Electric Orange het Grootste Koningsdagfestival van Eindhoven. Met een meer dan dikke line up, bestaande uit;
   Yellow Claw
   Sander van Doorn
   Quintino
   Sick Individuals
   MOTi
   LNY TNZ
   Julian Jordan
   Ferreck Dawn
   Willem at WorkNet zoals voorgaande jaren blijft Electric Orange een gratis toegankelijk festival. De locatie is ingericht als festivalterrein en voor toegang geldt: vol = vol. Er wordt een minimumleeftijd gehanteerd van 18 jaar.
  • King’s & Queers Day
   Ze hebben al wat artiesten geboekt en er komen er nog meer. Onder andere Melissa Janssen van the Voice of Holland, Danny Fabry, Johan Linssen, Karin van Acht, De Dorini’s, Danny Canters, Jack van raamsdonk en vele, vele anderen.
   De presentatie is in handen van Ewan Mack (Rouge). De Drag Queen Diva’s Memsy Mellons, Fancy Fellatio en Madame Gisela zorgen voor leuke en verassende acts. Woensdag 27 april 2016 van 12:00 tot 23:00
  • Kingsday @NRE
   Kingsday@NRE begint om 12 uur op het NRE Terrein aan de Nachtegaallaan. Een Koningsdag vol Jazz & Soul Music met DJ, Live bands en ‘Open podium’ voor lokaal talent. Heerlijk eten & drinken uit regionale en internationale keukens, Vrijmarkt, Kunstmarkt en voor kinderen voetbaltoernooi (13u), knikkeren, BMX race, springkussen en schminken. Woensdag 27 april 2016 van 12:00 tot 20:00
  • Klok Rock Orange
   Het Koningsdagfestival Klok Rock Orange op Strijp-S in Eindhoven dat op woensdag 27 april voor de zesde keer plaatsvindt met onder meer Navarone, Death Alley, Dave Vermeulen & Voltage en Agitator, wordt vanaf dit jaar voortaan zónder mede-oprichter en gastheer Peter Pan Speedrock georganiseerd. Omdat ’s lands meest iconische rockband op zaterdag 26 november 2016 definitief een punt achter zijn indrukwekkende carrière zal zetten middels een allerlaatste show ooit (in de Effenaar Eindhoven), puilt de overvolle agenda van het rocktrio de rest van het jaar uit met talloze optredens in binnen- en buitenland.
   Locatie Klokgebouw, toegang is gratis. Woensdag 27 april 2016 van 12:00 tot 23:00
  • Koningsdag Ketelhuisplein
   Op het Ketelhuisplein gebeurt er van alles! De hele dag zijn er op 27 april optredens van verschillende muziekgenres. Er is voor iedereen wat te beleven… Woensdag 27 april 2016 van 13:00 tot 23:00
  • Koningsdag Stadswandelpark
   Op Koningsdag maandag 27 april wordt er een Oranjemarkt gehouden in het Stadswandelpark rondom het Stadspaviljoen van 10.00 – 18.00 uur. Het is een evenement voor jong en oud. Er staan 100 kramen er is een DJ en dansgroepen voor en door de jeugd. Voor de ouders is er muziek op de van Doorne Muziekkiosk en voor de kleintjes diverse speeltoestellen. Een echte familiedag, gratis toegankelijk.
  • Koningsnacht & -dag Stratumseind
   Koningsnacht & Koningsdag op Stratumseind is ieder jaar weer een gigantisch feest! In deze 250 meter lange partystraat vind je maar liefst 50 cafés die allemaal een geweldig Koningsfeest voor je in petto hebben. Dance, house, feest, rock, urban… waar je ook van houdt, het is er allemaal. En het dak gaat eraf, that’s for sure!    Koningsnacht: 20.00u – 04.00u Koningsdag: 12.00u – 02.00u. Dagelijks vanaf 26 april 2016 t/m 27 april 2016 van 20:00 tot 04:00 en van 12:00 tot 02:00
  • Royal Block Party
   Op deze feestdag woensdag 27 april 2016 van 14:00 tot 00:00 zal Dynamo the place to be zijn voor harde hiphopbeats, trap, funk & soul, de beste dansmoves. Picture dit alles in een ‘American alley’ sfeer met de meest relaxte peoples en the Royal Block Party is een feit. Van 14.00 – 24.00 uur worden je oren verwend met de beste Hiphop & Trap door Alleen maar de beste Urban Djs uit Eindhoven. Niets voor Niets is het dit jaar dan ook ‘Best of Eindje’. De volgende djs komen draaien:
   DJ’S:
   Washington Don John Shyrano ChocoLat Bronx Dj
   Elle Rich The Modifiers Yassco Benny Dinero Lapendo
  • Wilhelminaplein Koningsfeest
   Koningsnacht zou koningsnacht niet zijn zonder Betty Blue. Om 20 uur bijten ze de spits af met hun aanstekelijke covers van artiesten als Elvis Costello, The Rollling Stones en Joe Cocker. Om 22 uur speelt House of Rock, eveneens een Eindhovense coverband. Maar dan met een bijzonder motto: Guilty pleasures only! Verwacht dus vooral veel leuke rommel uit de jaren ’90 zoals 2 Unlimited, DJ Paul Elstak en Dr. Alban, alles live gespeeld met een dikke knipoog.Koningsdag begint op het Wilhelminaplein natuurlijk al om 7 uur ’s ochtends met de rommelmarkt, maar dan liggen de meesten nog op één oor. Tot 12 uur, want dan begint het muziekprogramma. Het begint met een Open Podium, dus neem je gitaar, viool of panfluit vooral mee want dikke kans dat ook jij een keer kunt stralen op ons buitenpodium.
   Daarna volgen de Eindhovense bands Liberty Street, Blue Gum Tree, GetBack2 & Friends en als afsluiter niks minder dan Eighty Eight. Dagelijks vanaf 26 april 2016 t/m 27 april 2016 van 20:00 tot 01:00 en van 07:00 tot 01:00
  • What’s CooKING – Extrema @Usine
   What’s Cooking? Is een gratis feest van Extrema en Grand Café Restaurant Usine tijdens Koningsdag! Warm, gezellig, intiem en met aanstormende talenten uit Eindhoven. Verwacht (Deep)House en culinaire hoogstandjes op het terras van Usine. De perfecte opwarmer voor Extrema Outdoor 2016!
   Woensdag 27 april 2016 van 13:00 tot 23:00Menu:
   Tommie Frencken & Zef Felicien
   just Pete
   GLENN
   MGNH (Mag Geen Naam Hebben)
   SAN2

 • Wijk- & Buurtactiviteiten Koningsdag
  Woensdag 27 april 2016 van 10:00 tot 21:00Koningsdag voor jong en oud
  Irisbuurt Blokhut Adolf van Cortenbachstraat 92 / 11.00-20.00 uurBuurt happening vooral voor kinderen
  Elkenburg de Roosten Pasteurlaan / 10.00-13.00 uurKoningsfeest: feesten en spelletjes
  Burghplein / 10.00-18.00 uurBraderie en kindervrijmarkt
  Kruisstraat-Woenselse Markt  / 12.00-17.00 uurMuziek en (kinder)activiteiten
  Lodewijk Napoleonplein / 10.00-20.00 uur

  Koningsmarkt
  Pastoor van Arsplein / 10.00 -14.00 uur

  Koningsdag Elkenburg – de Roosten: spelletjes
  Pasteurlaan / 10.00-13.00 uur

  Kleurrijk Koningsfeest: Oranjemarkt, muziek, kindervermaak
  Gerardusplein / 08.00-23.00 uur

  KD-feest
  Vivaldistraat / 10.00-14.30 uur

  Koningsmarkt + kinderfeest
  Jozef Isrealslaan / 10.00-16.00 uur

  Koningsdag en buurt BBQ
  Rapellenburg /17.00-23.00 uur

  Koningsdag Acht: optocht en kindervermaak
  Kerkplein Acht / 10.00-16.30 uur

  Oranje Jeu de Boules Festijn Acht
  Diverse locaties in Acht / 10.00-20.00 uur

  Koningsdag Gijzenrooi
  Eijerven/Schaapsloopven / 10.00-16.00 uur

  Oranje in het Groen
  Ton Smitspark / 10.00-20.00 uur

  Koningsdag weer of geen weer altijd feest
  NRE-terrein / 10.00-19.00 uur

Voor een compleet overzicht van feesten, festivals & activiteiten in Eindhoven ga je naar onze evenementenpagina.

Overnachten in Eindhoven
Wat is er prettiger dan voordat de Oranjegekte écht begint, heerlijk in een comfortabel hotelbed te slapen?

Zoek je nog een plek om te blijven slapen met Koningsnacht of na Koningsdag in één van de vele hotels in Eindhoven? Bekijk dan hier één van de aanbiedingen. Vul de stad en datum in waarop je wil checken of er nog een hotelkamer beschikbaar is en zie direct alle aanbiedingen van goedkope hotels in de buurt. Indien je juist wat meer luxe en comfort wil kan dat natuurlijk ook, deze zijn ook in het hotel overzicht te vinden.

Vrijmarkt Eindhoven
Oranjemarkt Eindhoven
Grote gezellige Koningsdag markt tussen het centrum en Strijp-S in, aan de voet van het Philips Stadion. Veel kraampjes met spullen van meubels tot kleding tot speelgoed. Tussen de verkoopspulletjes door verschillende spelletjes en muziek. Gezellig voor jong en oud, de grote verzamelaars en kleine nieuwsgierigen.
Op 27 april vindt op de PSV Laan naast het Philips stadion deze Oranjemarkt plaats. Deze vrijmarkt begint om 09.00 uur en is om 17.00 uur afgelopen. Iedere particulier, jong én oud, is van harte welkom om te komen kopen of verkopen. Spelregels voor alle deelnemers aan de vrijmarkt staan op http://www.eindhovenisking.nl

Bij Winkelcentrum Woensxl  is er ook een grote vrijmarkt. Ook alle Horeca en Winkels (+150) zijn die dag open van 10.00 – 17.00 uur. Iedereen mag gratis deelnemen aan de Vrijmarkt als er plaats is. Daarom start deze vrijmarkt al zeer vroeg in de ochtend (rond 7 uur). Maar ook op bijvoorbeeld op het Gerardusplein, Pastoor van Arsplein en Lodewijk Napoleonplein worden (kinder)vrijmarkten georganiseerd.

Feesten
In Eindhoven beloven ze ‘nog meer en voor iedereen dit keer’, dus weer voorbereid op een spectaculaire dag met optredens van diverse beroemde DJ’s en bekende artiesten. Behalve in de binnenstad wordt er in de wijken ook van alles georganiseerd.

Let op! Extra maatregelen vanwege verwacht groot aantal bezoekers
Eindhoven is de laatste jaren erg in trek tijdens Koningsdag. Dat betekent dat het naar verwachting gezellig vol zal zijn, maar op piekmomenten op bepaalde locaties misschien ook wel érg druk. De gemeente heeft daarom een aantal maatregelen genomen die de veiligheid van de bezoekers waarborgen:

 • speciale borden brengen de bezoekers op de hoogte van waar het té druk is;
 • het is niet toegestaan om in het bezit te zijn van drank in glas of blik (boete € 85,00 exclusief administratiekosten);
 • verkoop van alcohol op straat is verboden;
 • met de NS zijn afspraken gemaakt over reizigersstromen;
 • met de politie is afgesproken om ‘vriendelijk maar streng’ op te treden;
 • bezoekers moeten er rekening mee houden dat Eindhoven te vol raakt en dat het advies wordt gegeven de stad te mijden.

Begrip van bezoekers
Naast de verschillende genomen maatregelen rekent de gemeente ook op uw medewerking. Dat u rekening houdt met een aantal gemeentelijke ‘huisregels’: geen ongewenste intimiteiten, geen hinderlijk gedrag, geen agressie of racisme, geen wapens of drugs, niet wildplassen (boete € 120,00 exclusief administratiekosten). Dat u gehoor geeft aan verzoeken van hulpdiensten en organisatoren wanneer daar aanleiding voor is. Zo maken we er met z’n allen weer een geweldige Koningsdag in Eindhoven van!

Netwerk mogelijk overbelast
In de loop van de middag van Koningsdag moet u er rekening mee houden dat het mobiele netwerk overbezet raakt. Maak daarom vooraf duidelijke afspraken waar en wanneer je elkaar wilt ontmoeten (ook voor wanneer je elkaar kwijtraakt)!

14 gedachten over “Koningsdag Eindhoven

 1. geachte mijnheer?mevr,

  Ik wil weten wanneer koningspaar komt in noordbrabant komen want ik ben fan van koninklijke families daarom wil ik heel graag in het echt hun kunnen zien en misschien foto maken enz dan kan ik in de gaten wanneer die komen en ik kan in mijn agenda of zo noteren en dat ik misschien naar die plaats gaan.
  Laat me dan even weten.

  gr van M van Diessen.

 2. Is het koningsdag op zaterdag of zondag en ik woon in veldhoven daarom de een mensen zegt dat op zaterdag is en de andere mensen zeggen dat op zondag is gr van nancy

  1. Dit jaar is Koningsdag op zaterdag 26 april… Omdat Koningsdag niet op zondag gevierd zal worden. Volgend jaar zal deze wel gewoon op 27 april zijn!

 3. Waarom staat Stratumsedijk er weer niet Bij.?
  Met doorlopende live optredens gouwe ouwe rock & roll Nederlands engelstalige muziek travestie’s en Beatrix als onze gastvrouw. Buitenbar..snackbar en openbare toiletten aanwezig.!

 4. hoi ik ben benny uit Duitsland in 2017, zou ik heel graag in Eindhoven hier. Mijn vraag is nu of je tickets nodig hebt of de toegang is gratis?
  Als ik tickets nodig waar haal je dat vandaan?
  Bedankt voor de hulp

 5. Wij willen dit jaar weer naar Eindhoven komen want het is ons afgelopen jaren zeer goed bevallen!!!
  Maar voordat ik beslis:
  Wanneer wordt bekend welke dj’s er komen draaien op oa stadhuisplein etc??? Ik wil het heeeel graag weten want als de line up goed is dan kan er een hotel geboekt worden :)) groetjesssss

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *