Koningsboek dromen voor de koning

Mijn droom voor ons land…. “Van welke toekomst droomt u voor ons land?” Dit kunt u laten weten:

 • ikoningsboek-droom-voor-ons-landn een reactie op dit bericht
 • op http://www.deeljouwdroom.nl
 • Opsturen per post kan ook: Droomloket, Nationaal Comité Inhuldiging, Loopkantstraat 19, 5405 NB in Uden.

Van de meest bijzondere inzendingen laat het Nationaal Comité Inhulding een Koningsboek maken, dat aan alle ongeveer 6 miljoen huishoudens in het Koninkrijk zal worden aangeboden zowel in de vorm van een e-book als een papieren versie. Dus ga lekker dromen over bijvoorbeeld:

 • Hoe ziet dat Koninkrijk er voor Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima idealiter uit?
 • Wat wil je voor je buurt?
 • Wat voor land wensen wij ook onze nieuwe Koning en Koningin en prinses Beatrix toe?

Het NCI nodigt iedereen uit die ideale toekomst te verbeelden in:

 • een wens zijn,
 • een gedicht,
 • een film,
 • een muziekstuk,
 • een uitvoering,
 • een tekening,
 • een verhaal of schilderij.

De vorm is, zoals u begrijpt, helemaal vrij.  De 50 mooiste, creatiefste, meest hilarische, ontroerende en ambitieuze bijdragen worden gebundeld in een boek dat op 5 september aan koning Willem-Alexander en koningin Máxima zal worden aangeboden. Daarmee geven we de Koning inspiratie voor het Koninkrijk dat hij gaat vertegenwoordigen.

De verspreiding van het papieren boek zal in ieder geval via de boekhandel gaan.

Actievoorwaarden
Je kunt jouw droom voor ons land van 2 tot en met 30 april 2013 op http://www.deeljouwdroom.nl delen.
Per persoon kun je maximaal 1 droom uploaden.
Ben je jonger dan 13 jaar? Vraag dan eerst toestemming aan je ouders.

Share

13 gedachten over “Koningsboek dromen voor de koning

  1. Ik droom ervan om in een beschaafd Nederland te wonen met medelanders met meer zelfbeheersing, minder hufterigheid, correct gedrag in woord en daad. (Respect moet een mens zelf verdienen).
   Dat er een eind komt aan het grote graaien,de opgefokte hebberigheid, de overvloed aan spullen die we niet nodig hebben. Dan kunnen ook de mensen met een minder dikke portemonnaie gewoon meedoen. Ik ben zo bang voor een enorme tweedeling in de maatschappij als die er niet al is.
   Laten regering,advocaten, notarissen, rechters, artsen en niet te vergeten de (publieke) omroepen een goed voorbeeld geven in daad en taalgebruik. Welke rol speelt geld in deze verruwing hiervan?
   Ik droom van Nederland als welzijnsland met zorg voor degenen die het minst hebben. Mogen degenen die zich verrijken merken dat ze pas rijk worden als ze delen!
   Ik word wakker in een prachtig land!!!
   Anneke.

 1. Ik wens dat 1x in het jaar alle wegen auto-vrij worden gemaakt zodat iedereen op de wegen kan fietsen, lopen en natuurlijk skaten!

 2. Ik droom dat onze kinderen, klein-kinderen en klein-klein-kinderen in een Nederland kunnen opgroeien, wonen en leven met dezelfde, en als mogelijk zelfs betere vrijheden, rijkdommen, en mogelijkheden zoals de meeste Nederlanders hebben mogen doen vanaf de jaren 50.

 3. Wij wonen als Nederlands gezin in Engeland en willen ook graag een droomboek als herinnering voor ons en onze kinderen. Hoe kunnen wij dit bemachtigen?

  1. Bet boek is straks ook in e-book beschikbaar dus digitaal kan je e altijd ontvangen. Daarnaast is het gewone boek alleen voor inwoners van Nederland en de Antillen beschikbaar. Echter nemen we aan dat deze wel makkelijk via Marktplaats oid te verkrijgen zullen zijn zodra deze uit is.

  1. Helemaal met je eens erik. Het Koningsboek zal gedrukt worden in Duitsland. een kleine 7 tot 8 miljoen boeken. Dat is een order waar Nederlandse drukkers van dromen. We hebben zelfs een drukker met een Koninklijk predicaat. Ik wil dit boek niet. Bestaat er al een ‘stuur me niet’ register?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *