Koningsdag Utrecht

Koningsdag Utrecht. Dat wordt weer weer één groot feest in Utrecht, met natuurlijk weer de meeste feesten, de grootste artiesten en de gezelligste vrijmarkt van Nederland. Voor jong en oud is er wel ergens wat te beleven in Utrecht tijdens Koningsdag.

Heb jij al een leuke oranje outfit of leuke koningsdag accessoires voor Koningsdag Utrecht? Check deze oranje winkel eens!

Alles over Koningsdag in Utrecht
koningsdag-utrechtNatuurlijk vind jij alles wat je moet weten voor Koningsdag in Utrecht terug op deze site. Behalve de gebruikelijke activiteiten voor kinderen in de verschillende woonwijken zijn er twee grote evenementen: de Vrijmarkt en het Kingshouse Festival.  Ook vindt je hier ook hét overzicht van de grote en kleine feesten en afterpartys tijdens Koningsdag. Koningsdag Utrecht kan simpelweg niet mislukken! Voor een compleet overzicht van feesten, festivals, & activiteiten in Utrecht ga je naar onze evenementenpagina.

Daanaast vind je op deze site ook alle informatie over de koningsdag evenementen op de vrijmarkt, het vervoer van en naar Utrecht tijdens Koningsdag en nog veel meer informatie wat je Koningsdag tot een succes zal maken. Kortom, alles wat je moet weten voor een geslaagde Koningsdag in Utrecht vindt je op www.koningsdag27april.info !

Overnachten in Utrecht
Wat is er prettiger dan voordat de Oranjegekte écht begint, heerlijk in een comfortabel hotelbed te slapen?

Zoek je nog een plek om te blijven slapen met Koningsnacht of na Koningsdag in één van de vele hotels in Utrecht? Bekijk dan hier één van de aanbiedingen. Vul de stad en datum in waarop je wil checken of er nog een hotelkamer beschikbaar is en zie direct alle aanbiedingen van goedkope hotels in de buurt. Indien je juist wat meer luxe en comfort wil kan dat natuurlijk ook, deze zijn ook in het hotel overzicht te vinden.

Vrijmarkt
In Utrecht wordt weer een groot deel van het centrum open gesteld voor vrijmarkten. Op de website van de gemeente vindt u alle informatie over de precieze locaties.  Tijdens de vrijmarkt kunnen particulieren al hun verzamelde goederen van de afgelopen jaren verkopen. In Utrecht wordt weer een groot deel van het centrum, van Vredenburg tot Wijde Begijnhof, opengesteld voor de vrijmarkt. De vrijmarkt vindt o.a. plaats in de volgende straten: Plompetorengracht, Breedstraat, Van Asch van Wijckskade, Weerdsingel, Weerdsluis, Lange Lauwerstraat, Waterstraat, Jacobskerkhof en begint op zondagavond 26 april om 18:00 uur en eindigt maandag 27 april om 18:00 uur.

Koningsdag in Utrecht 2018
Utrecht bruist tijdens Koningsdag. Van de verschillende feesten op de pleinen tot de vrijmarkten in de wijk. We hebben een selectie gemaakt met de leukste tips.

Koningsnacht en dag op het Domplein Utrecht
Het leukste feest tijdens koningsnacht en dag vind je natuurlijk in Utrecht. Aan de voet van de majestueuze Dom op het Domplein, zal op donderdag 26 april vanaf 18u het feest maximaal losbarsten. DJ Coenio zal hier de muzikale spits afbijten gevolgd door een optreden van niemand minder dan de legendarische “Hermes House Band” Als klap op de feestelijke vuurpijl zal The Grandmaster of The Mix mr. Ben Liebrand het Domplein Koningswaardig afsluiten.

Op Koningsdag start het programma voor jong en oud op het Domplein om 12 u met Dj Lebowski!. Daarna kan je gratis meespelen met de King-Dom Muziekbingo het muzikale spel-spektakel waarbij je kans maakt op geweldige prijzen En last but not least, zal de Leuk dat je dr bent Band’ weer zorgen voor een magistrale afsluiter van Koningsdag 2018.

Feest op de pleinen
In de binnenstad kan er gedanst worden met een biertje in de hand. Maar ook buiten de binnenstad zijn er genoeg feesten bijvoorbeeld bij Strand Oog in al. Daar kun je genieten van hits uit de 90’s en 00’s. Als je even wilt uitrusten kun je naar De Rechtbank gaan voor een drankje en even rustig kijken naar de voorbijtrekkende drukte. Er is daarnaast ook van alles te doen op de volgende pleinen:

Lucasbolwerk
Vredenburgplein
Janskerkhof
Neude
Oudkerkhof
Stadhuisplein
Vrijmarkten

Naast de feestjes en de traditionele vrijmarkt die al begint op donderdagavond 26 april in de binnenstad gebeurt er meer in Utrecht. Voor de vrijmarkten wordt alles , letterlijk, uit de kast gehaald. Tijdens de vrijmarkt is er de mogelijkheid alle erzamelde spullen en prulletjes van de afgelopen jaren te verkopen. En natuurlijk zijn er ook buiten het centrum weer meerdere vrijmarkten waar iedereen die wilt aan kan meedoen om spullen te verkopen. Bijvoorbeeld bij winkelcentrum Terwijde, waar er een kindervrijmarkt wordt georganiseerd. Andere vrijmarkten vind je hier:

Tuindorp, Willem de Zwijgerplantsoen
Winkelcentrum Terwijde
Daltonschool Rijnsweerd aan de Jan Muschlaan
Park Lepelenburg

Koningsdag Utrecht 2016 feesten
Onderstaand lijstje niet compleet? Tip ons!

 • koningsdag-2016-utrechtKingshouse Festival
  Sinds 2015 is er een nieuw festival in Utrecht ‘Kingshouse Festival’. Het immense buitenterrein bij de Jaarbeurs in Utrecht is tijdens Koningsdag 2016 het toneel van een groot house-festival. Het evenement heeft ruimte voor maximaal 15.000 mensen. Er is een binnen- en buitenpodium.
 • Janskerkhof
  Koningsdag: 14.00 – 18.00
  Op het Janskerkhof zijn twee podia te vinden. Op het podium voor Hofman zullen onder de noemer ‘Janskerkhof Kleurt Oranje 2016’ verschillende namen uit de dancescene acte te presence geven. Van DJ Dennis van der Geest tot Nicolas Nox, maar ook Hofman DJ Marc Mandersloot. Klik hier voor meer informatie.
 • De stadstuin 
  Koningsdag: 14.00 – 22.00 uur
  Studio Tippel en De Stadstuin Utrecht organiseren op Koningsdag een vorstelijk feest: Willy’s Block Party. De culturele hotspot aan de Europalaan ligt perfect voor mensen die de drukte van de binnenstad willen ontwijken. Bezoekers kunnen rekenen op een selectie Utrechtse dj’s achter de tafels als Pitto (Stekker), Menno de Meester (Diep in de Groef/Rauw) Strijkplank Soundsystem en Studio Tippel. Voor de kleine prinsjes en prinsesjes is er een springkasteel om zich uit te leven. Klik hier voor meer informatie.
 • Soia – Strand Oog In Al
  Koningsdag: 13.00 – 22.00 uurEen strandfeestje op Koningsdag met Fluff Disco. Verwacht de allergrootste hits uit de 90’s en 00’s, lekker meezingen dus. Ook garanderen ze zon, palmbonen en breezers.

 

Voor een compleet overzicht van alle koningsnacht en koningsdag feesten, festivals, & activiteiten in Utrecht ga je naar onze evenementenpagina.

Share

11 gedachten over “Koningsdag Utrecht

 1. Ik zou garage op de hoogte gehouden worden met wat er zo al gaat gebeuren met Koningdag 2014.
  Wij komen uit Australië en zouden graag vele dingen willen meemaken.
  Vele dank

  1. Kijk regelmatig dan even op deze site voor de laatste up-dates en blijf daarmee op de hoogte van alle activiteiten en evenementen rondom Koningsdag. Let op Koningsdag 2014 valt op 26 april!

 2. Hallo,

  wij zij een muzikaal duo (zang en gitaar ) en willen muziek maken op de vrijmarkt (gewoon akoestisch) .We zoeken al een tijd info hoe we dit kunnen aanpakken.
  Kunnen wegaan en staan waar we willen of moeten we ons ergens aanmelden?
  Wie o wie helpt ons uit de band!mail ons evt op cejaymusic@gmail.com

  1. op de vrijmarkt kun je gewoon gaan staan. Sommige bewoners van de straat zullen van te voren hun plekje al reserveren dus op tijd komen is wel verstandig.

   1. Wat is een goede tijd om naar de Vrijmarkt te komen om spullen te verkopen? Wil niet te laat zijn dat alle plekken al vol zijn..

 3. Ik zou graag op koningsdag met de sneltram reizen. Ik kan echter nergens vinden of er een aangepaste dienstregeling zal worden gehanteerd op deze feestdag. Is er hier iemand die mij hier meer over kan vertellen?

 4. Hallo mensen!
  Ik zou graag een deel willen nemen op Vrijmarkt en lekker broodjes met vlees,pompoen of aardappelen baken.Dat is echt lekker om te met broodjes genieten van Zijderoute uit/Oezbekistan/.Meer weten kijk op Facebook: Silk Road Kitchen .

   1. En terecht al die vage figuren die vage broodjes maken
    En er niet al te fris uitzien gelukkig zijn die niet meer welkom
    Hoera,uiteindelijk is het een rommelmarkt

 5. Hoi ik vraag me af of je met speakers, wat lichten en dj apparatuur op straat dan ook gewoon lekker muziek mag draaien, of zijn daar bepaalde regels voor?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *