Koningsnacht 26 april

Koningsnacht is de nacht vóór Koningsdag en aangezien Koningsdag op 27 april gevierd wordt zal Koningsnacht dus op 26 april in heel Nederland gevierd worden.

Koningsnacht kan ook op 25 april vallen indien Koningsdag verzet is i.v.m. de zon dag, want Koningsdag valt nooit op zondag. En dus valt Koningsnacht nooit op zaterdag.

Voor een compleet overzicht van feesten, festivals, & activiteiten die tijdens Koningsnacht in het gehele land worden gehouden ga je naar onze evenementenpagina.

Share

10 gedachten over “Koningsnacht 26 april

 1. Het vreemde vind ik dat er besloten is dat Koningsdag nooit op zondag valt. De meeste mensen zijn die dag vrij. En vind dus dat de zondag eerder toepasselijk is.
  Of dat te maken heeft met de commercie juist de zondag te schrappen om feest te vieren vind ik dus onbegrijpelijk. En lijkt het dat de vrijdagnacht aangegrepen word als zuipnacht. Dat is dus onaanvaardbaar. Het Koningsfeest moet een feest zijn want ook onze oosterburen, waaronder veel Duitse flohmarkthandelaren komen die dag ook naar ons land om hun waren op de vrijmarkten die in diverse steden plaatsvinden hun waren te slijten. En moet Koningsdag een feestdag worden zonder zuip aanmoediging, zoals de aangekondigde Koningsnacht. Of is dat gedaan om meer euro’s te incasseren door de massa alcoholcontrole’s die in de loop van de nacht gaan plaatsvinden? Het is onlogisch om niet de zaterdag en de zondag als feestdag te bestempelen. Want de vrijdag is de laatste werkdag, en iedereen moet zijn boodschappen voor de komende week doen. Dus gepaster was toch wel de zondag als feestdag. En denk dat de sport op zondag dan niet zo belangrijk is. Bovendien ”slapen” op zaterdag en de zondag de journalisten altijd uit, en word er in ons land op die dagen in de ochtend in tegenstelling met het buitenland nooit geen nieuws uitgezonden.

  1. Hoi Bram,

   Wat maakt het uit dat vrijdag veel mensen boodschappen doen? Is het relevant dat er in het weekend geen journaal is in de ochtend? Hoezo kunnen er geen Duitsers komen op een zondag?

   Wie geeft er uberhaupt om jou (bekrompen) mening?!

   Ik heb nog nooit zoveel onzin van 1 iemand in 1 bericht gelezen….pfff

  2. Dan doe je toch lekker niet mee. Je bemt echt de eerste die zo zeikt over de dag. Ongelovelijk, is er is een leuke avond in Den Haag moet ie gelijk afgekat worden door pessimisten zoals jij. Who cares about die Duitsers die hier hun shit komen verkopen. Ik denk dat het hen niet eens kan bommen wanneer het is. Die is gek, doe is vrolijk! Have fun!

 2. Hallo Bram,

  ik moet toch zeggen dat ik nog nooit iemand zo’n dikke mongool zo heb horen zeuren over mijn feestdag! Je hebt geluk dat het een vrij land anders zat je lekker achter de tralies koningsdag te vieren!

  En wat is er trouwens mis met een zuipdag op een vrijdag? Zal je vertellen, ik ben alvast begonnen.. verslikte me wel even in me pilsie nadat ik die gekke reactie van jouw las.

  Maak er wat van!

  Groetjes,

  de Koning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *