Koningsnacht Amsterdam

Koningsnacht Amsterdam. Dat wordt weer weer één groot feest in Amsterdam, met natuurlijk weer de meeste feesten, de grootste artiesten. Voor jong en oud is er wel ergens wat te beleven in Amsterdam tijdens Koningsnacht.

Heb jij al een leuke oranje outfit of leuke koningsdag accessoires voor Koningsnacht Amsterdam? Check deze oranje winkel eens!

Alles over Koningsnacht in Amsterdam
Natuurlijk vind jij alles wat je moet weten voor Koningsnacht in Amsterdam terug op deze site. Zo vind je hier hét overzicht van de grote en kleine feesten en afterpartys tijdens Koningsnacht. Koningsnacht Amsterdam kan simpelweg niet mislukken!

Voor een compleet overzicht van feesten, festivals, & activiteiten in Amsterdam ga je naar onze evenementenpagina.

Verder vind je op deze site ook alle informatie over de koningsnacht evenementen, de vrijmarkt, het vervoer van en naar Amsterdam tijdens Koningsnacht of overnachten in een hotel in Amsterdam en nog veel meer informatie wat je Koningsnacht tot een succes zal maken. Kortom, alles wat je moet weten voor een geslaagde Koningsnacht in Amsterdam vindt je op www.koningsdag27april.info !

Overnachten in Amsterdam
Zoek je nog een plek om te blijven slapen in één van de vele hotels in Amsterdam na een fantastische Koningsnacht? Bekijk dan hier één van de aanbiedingen. Vul de stad en datum in waarop je wilchecken of er nog een hotelkamer beschikbaar is en zie direct alle aanbiedingen van goedkope hotels in de buurt. Indien je juist wat meer luxe en comfort wil kan dat natuurlijk ook, deze zijn ook in het hotel overzicht te vinden.

Feesten Koningsnacht Amsterdam 2018

Momenteel wordt hieraan gewerkt, zodra meer info bekend zal deze hier aangevuld worden.

Tiktak Kingsnight:
TIKTAK komt tijdens Koningsnacht naar AIR Amsterdam met een hele dikke line-up.
Heerlijk los gaan op de koninklijke beats van de beste eclectische Nederlandse artiesten van dit moment.

Cartel Kingsday: Tijdens Koningsdag draait Cartel negentien uur lang in- en outdoor, dag en nacht.

Bovenstaand lijstje niet compleet? Tip ons!

Koningsnacht Amsterdam 2016 feesten
Onderstaand lijstje niet compleet? Tip ons!

 • Noordermarkt
  Hier is het groot feest. Patrick Verheij & Friends spelen met rock ’n rollband Vezpa op een groot podium. Op de hoek bij café Hegeraad (nr. 34) worden de hele avond Amsterdamse klassiekers gedraaid en kun je in de polonaise mee.
 • Nieuwmarkt
  Bij café Fonteyn staat een groot podium waar de band Whatever de beste rock ’n roll hits uit de jaren 60 en 70 speelt. Daarna klimt publieksfavoriet Goeiemiddag het podium op. Op de rest van het plein vindt de op éen na laatste avond van de Aprilfeesten plaats, dus kun je lekker ritjes maken in de zweefmolen en het mini-reuzenrad.
 • Amstelveld
  Op het Amstelveld kunnen vanaf 17:00 de voetjes van de vloer bij The Royal NeL Session, waar verschillende funk-, soul- en jazzartiesten optreden.
 • Westerstraat
  Ieder jaar is het een gekkenhuis in de Jordaan. Op de kruising van de Westerstraat en de Eerste Anjeliersdwarsstraat staat een podium met live muziek. En natuurlijk is het ieder jaar weer een verrassing welk lid van de koninklijke familie de eer krijgt om op de gevel van de Blaffende Vis (nr. 118) te hangen. Verderop bij Boca’s (nr. 30) pakken ze ook groot uit, met een podium met verscheidene bands en dj’s.
 • Bredeweg
  Ieder jaar vindt op de avond voor Koningsdag op de Bredeweg Opera-Op-Straat plaats. Dit jaar wordt in het Nederlands Liefde Is Als een Zwaluw opgevoerd, gebaseerd op La Rondine van Pucini.
 • Vijzelgracht
  Een Koningsnacht zou niet compleet zijn zonder dat café Le Patron (Vijzelgracht 63) voor de deur een straatfeest houdt. Traditiegetrouw zal het weer propvol staan met mensen die de urban deuntjes van ver kunnen horen.
 • Homomonument
  Zoals elk jaar wordt er op het homomonument een groot koningsnachtfeest gegeven. Dit jaar trekt dj Carlos Valdes de kar en draait italo, chicago house en meer terwijl de roze driehoeken een podium vormt voor de beste dansers.

Share

24 gedachten over “Koningsnacht Amsterdam

  1. Ik maak zelf uit waar ik feest ga vieren,maar ben blij dat ik niet meer in Amsterdam woon,ik ben wel in Amsterdam geboren maar wil er nooit meer wonen ,er wonen te veel mensen daardoor ontstaan veel toestanden onderling,
   en de een heeft nog een grotere mond dan de ander,parkeren is daar ook duur,
   dusss de groeten daar!

  2. Gaat helaas niet gebeuren….komen ’s middags de eerste busladingen al brengen….net als al die stedelingen bij ons doen tijdens de carnaval…

 1. Joh Ilse, wat N gezelligheid.

  Mijn naam is Jos, 1,90m blond en ik ben een gezellig type. Geboren in Tilburg maar woon sinds 6 maanden in Amsterdam. Mag ik er toch bij zijn?

  Groetjes, Joske

 2. Mag hopen dat al die hoofdstedelijke hipster dan ook weg blijven tijdens de carnaval in Mtricht…dat ze maar lekker binnen de grachten blijven

  1. helemaal mee eens: carnaval is voor de zuiderlingen. Noordelingen kunnen daar helemaal niets van en horen daar ook niet. Ik als (geboren) amsterdammer baal er van dat er zoveel mensen van buiten af komen. Waarom? omdat er nu zoveel evenementen worden georganiseerd en overal moet je dik voor betalen. En de rotzooi die ze achterlaten. Niet normaal. 20/30 jaar geleden deed iedereen gewoon wat. Bandje hier bandje daar. niks evenementen. Gewoon feest vieren met een biertje in de hand. Nu moet je eerst voor het bierGLAS betalen en krijg je statiegeld als je het terug brengt. het is uit de hand gelopen. iedereen lekker in zijn eigen woonplaats KD vieren.
   gelukkig is 538 dit jaar in Breda. Hulde!!! Volgend jaar hopelijk ook weer ver weg .
   Ja Jos jij mag erbij zijn. jij WOONT in amsterdam 😉

   1. Haha, discussie wie de ‘ware Amsterdammer’ is… de ware Amsterdammers wonen in Purmerend, Almere… en Amsterdam zelf wordt bewoond door verwende gooi-jeugd van in de 30(40) en door multiculti figuren die (al hebben ze een NL paspoort) niet een greintje Nederlanderschap tonen. Dus is zou zeggen : hou je mond over wie wel en wie niet iets in Amsterdam mag vieren, want de bewoners zelf horen er nog het minst bij te zijn! Leve de Koning!

 3. Wat een gezeur, als je een echte amsterdammer bent dan weet wel waar je nog gewoon lekker met de echte amsterdammers feest kan vieren, erger je je aan al die buitenstaanders dan zorg je gewoon dat je ver weg blijft van de bekende touristische plekken en ga je lekker de jordaan of de pijp in.

 4. Ik woon al zes jaar in Amsterdam. En ja, er zijn veel toeristen en provincieplebs, but who cares? Moet je maar niet in (het centrum van) een grote stad gaan wonen. En ik kan inmiddels de overweldigende percentage hipsters en Oud-Zuid glamour(l/p)osers ook niet aan. Dan nog liever in Nieuw-west tussen de allochtonen. Overigens, tijdens Koningsdag zorg ik dat ik ver weg ben van al die gekte, op een camping achter de bbq.

 5. Lieve boer en buitenlui,stedelingen,introverten,extraverten,allochtonen,autochtonen van alle kleuren en leeftijden oftewel medemens:ik ben geboren en getogen in Amsterdam maar daarom is Amsterdam niet van mij,zoals Nederland niet van mij is…Laten we het met z,n allen vooral gezellig hebben met elkaar op Koningsnacht en dag!!!! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *